Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Covid-19-steunmaatregel: afbetalingsplan van 12 tot 24, 36 of 50 maanden voor ondernemingen met betalingsmoeilijkheden

Datum:

Hoewel de economische heropleving intussen lijkt ingezet, heeft de gezondheidscrisis uiteraard een zware impact gehad op de activiteit van veel ondernemingen. Om dat prille economische herstel te ondersteunen, helpen wij u graag door een individueel afbetalingsplan uit te werken voor coronaschulden die u niet in één keer kunt betalen. Zo kunnen we uw betalingen spreiden over maximaal 24 maanden en in uitzonderlijke gevallen 36 maanden. Grote ondernemingen kunnen zelfs een afbetalingsplan van maximaal 50 maanden vragen. Deze soepele afbetalingsregeling zorgt voor zuurstof voor uw onderneming, waardoor u de tijd krijgt om financieel te herstellen.

Wie komt in aanmerking voor deze regeling?

Alle ondernemingen die alleen ‘coronaschulden’ hebben (schulden ontstaan vanaf 1 januari 2020).

Hoe vraagt u zo’n afbetalingsplan aan?

  1. Vraag uw afbetalingsplan online aan via MyMinfin.be.
  2. Vermeld in het vak ‘Bijzondere of uitzonderlijke omstandigheid‘ (stap 6) het woord ‘Covid’. Door de aanvraag in te dienen, gaat u ermee akkoord dat wij de impact van de huidige crisis op uw onderneming zullen nakijken en bijvoorbeeld uw omzetcijfers zullen nagaan.
  3. Wilt u een afbetalingsplan over 36 maanden, dan vermeldt u in ditzelfde vak ook de uitzonderlijke omstandigheden die uw aanvraag motiveren. Bijvoorbeeld: u hebt uw onderneming opgestart net voor de start van de Covid-19-crisis of u hebt toen net belangrijke investeringen gedaan.
  4. Bent u een grote onderneming en wilt u een afbetalingsplan over maximaal 50 maanden? Vermeld dan ‘GO’ in het vak ‘Bijzondere of uitzonderlijke omstandigheid’ (stap 6).
  5. U kunt in dit vak ook een ander betaalritme voorstellen dan een vast maandelijks bedrag. U kunt bijvoorbeeld voorstellen te starten met kleinere betalingen die in de maanden erna groter worden.