Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Customs Attachés Contact Days op maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2023

Datum:

Na de succesvolle contactdagen van de voorgaande jaren organiseren de Belgische Kamers van Koophandel en de Algemene Administratie Douane & Accijnzen dit jaar opnieuw een online editie van onze contactdagen met het internationaal netwerk van douaneattachés gevestigd in Brazilië, China, India, Indonesië, Thailand, Vietnam, Singapore en Maleisië.

U voert reeds handel of denkt eraan dit te doen met landen zoals Brazilië, China, India, Indonesië, Singapore, Thailand, Maleisië of Vietnam?

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • er strikte regelgeving bestaat rond het sturen van samples naar India?
  • douanerechten lager zijn dankzij het vrijhandelsakkoord tussen de EU, Vietnam en Singapore?
  • er nationale onderverdelingen bestaan voor goederencodes voor invoer in China?
  • Brazilië een analyse eist door een geaccrediteerd labo voor de invoer van Belgische bieren?

Neen?... Geen probleem!

De online Customs Attachés Contact Days op maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2023 zijn dé ideale gelegenheid om u te informeren over in-, uit- of doorvoer en lokale douaneformaliteiten met deze landen. 
Via een online gesprek met onze douane-attachés kan u een antwoord krijgen op al deze vragen.
Inschrijven is heel éénvoudig: klik hier om een persoonlijk online gesprek te boeken met de attaché(s) van de respectievelijke landen waarmee u handelt of zal handelen in de toekomst. 
De Customs Attachés Contact Days zijn een initiatief van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) in samenwerking met de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel.
Deze video van de AAD&A en de website van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel geven u alvast mooi overzicht van wat u mag verwachten.

Onze specialisten kijken ernaar uit om u verder te helpen