Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

De nieuwe Circulaire betreffende de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk werd gepubliceerd op FISCONETplus

Datum:

De "Circulaire betreffende de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk" werd op 30 november 2022 gepubliceerd op FISCONETPlus.

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Handels- en Samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk op 1 januari 2021 werd besloten om een circulaire te publiceren over de oorsprongsregels en de procedures van oorsprong in verband met deze overeenkomst.

Als gevolg van deze overeenkomst behouden producten van oorsprong uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk het voordeel van een preferentiële tariefbehandeling bij wederzijdse invoer, mits aan de oorsprongsregels wordt voldaan.

Het doel van deze circulaire is dan ook een duidelijke en praktische uitleg te geven van de wettelijke, administratieve en praktische bepalingen inzake preferentiële oorsprong in de overeenkomst, met het oog op de correcte toepassing ervan door zowel ambtenaren van de AAD&A als door de economische operatoren.