Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Fisconetplus-Weergaveproblemen

Datum:

U mag verwachten dat Fisconetplus permanent toegankelijk is en optimaal werkt. Dit is de afgelopen weken en maanden niet het geval geweest en dit betreuren wij.

In de maanden mei, juni en begin juli hebben er zich plotseling verschillende technische problemen voorgedaan op Sharepoint 0365, waar Fisconetplus is ondergebracht, en dit naar aanleiding van de door de leverancier aangebrachte updates aan het IT-platform.

Zodra deze storingen werden vastgesteld, hebben de teams van Fisconetplus de nodige maatregelen genomen: contact opnemen met de contractant die de nieuwe toepassing heeft ontwikkeld en de stafdienst ICT op de hoogte brengen.

Er zijn twee belangrijke problemen vastgesteld:

  • De weergave van foutieve karakters in bepaalde documenten (de fout verscheen op 17/05) ;
  • De toegang tot de documenten voor zowel interne als externe gebruikers (vaststelling op 1/07).

Het tweede probleem werd prioritair behandeld en is momenteel beperkt.

Het weergaveprobleem, hoewel even belangrijk voor het leescomfort van onze gebruikers, wordt momenteel aangepakt. Onze mogelijkheden om te handelen, zowel bij ICT als in onze Algemene Administratie voor Beleidsexpertise en -ondersteuning lieten niet toe om alle problemen tegelijk op te lossen.

De leverancier probeerde een automatische oplossing te vinden, maar na vele tests kon dit niet lukken. Er is geen automatische manier om terug te keren naar een versie zonder foutieve karakters.

Samen met onze dienstenleverancier hebben we een stabilisatieplan ontwikkeld om de algehele inhoud van Fisconetplus te ontdoen van foutieve karakters.

De verbeterde versies van alle 170.000 beschikbare documenten in het portaal worden geherpubliceerd in de correcte versie vertrekkend vanuit de bestanden van de migratie van 2018 of de testsite.

Helaas zullen 7.022 documenten één voor één handmatig moeten worden behandeld en gecontroleerd.

Wij vertrouwen erop dat u eind oktober een perfect functionerend portaal tot uw beschikking zal hebben.

Bedankt voor uw begrip en geduld,

Fisconetplus - Kenniscentrum

Algemene Administratie voor Beleidsexpertise en -ondersteuning