Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Globaal veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem met duidelijke prioriteiten en nadruk op samenwerking

Datum:

Verschillende veiligheidspartners hebben samen een nieuw veiligheidsplan opgesteld voor Brussels Airport voor de periode 2022-2025. Op basis van de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie na de terroristische aanslagen van 22 maart 2016, was immers gebleken dat er nood was aan een globaal veiligheidsplan met een geïntegreerde aanpak.

Deze samenwerking tussen douane, politie, justitie en provincie met verschillende veiligheidspartners wordt ingebed in een overkoepelende structuur die de strijd tegen criminaliteit en terrorisme zal vergemakkelijk dankzij een vlottere informatiedoorstroming, gedeelde expertise en duidelijkheid over de rolverdeling.

Concreet focust het nieuwe veiligheidsplan op volgende prioritaire veiligheidsfenomenen: grootschalige drugshandel; radicalisering, gewelddadig extremisme en terrorisme; illegale economieën; omgevingsoverlast; airportcrime; illegale binnenkomst en document- en identiteitsfraude. Andere en nieuwe veiligheidsfenomenen blijven uiteraard ook deel uitmaken van de dagelijkse kernopdrachten.

Lees meer hierover in het  Veiligheidsplan (PDF, 3.51 MB).