Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Hernieuwing van handelaarsplaten voor een voertuig: tijdelijke aanpassing van de procedure voor de getroffen handelaars van de overstromingen in juli 2021

Datum:

Mogelijkheid om een verklaring op erewoord te versturen in plaats van kopieën van facturen

Om de hernieuwing van de handelaarsplaten aan te vragen, is het noodzakelijk om kopieën van verkoopfacturen voor te leggen.

Garagisten, koetswerkmakers, detailhandelaars in voertuigen … die getroffen zijn door de overstromingen in juli 2021 kunnen moeilijkheden ondervinden om die verplichting na te komen.

Om hen de kans te geven om de hernieuwing van hun handelaarsplaten aan te vragen voor het jaar 2022, wordt er een aanpassing van de procedure voorzien: ze mogen vanaf nu een verklaring op erewoord bijvoegen in plaats van die kopieën van facturen.

Die verklaring op erewoord zal aantonen:

  • dat hun vestiging rechtstreeks werd getroffen door de overstromingen
  • en dat ze gebruik willen maken van die aanpassing van de procedure.

De handelaars die gebruik zullen maken van die aanpassing van de procedure, zullen echter tussen 1 oktober 2021 en 28 februari 2022 geen recht hebben op bijkomende handelaarsplaten.
 

Hoe die verklaring op erewoord versturen?

U kunt  dit model (DOCX, 14.47 KB) gebruiken of een ander document. Vergeet niet om het te ondertekenen. Voeg vervolgens die verklaring op erewoord toe aan uw aanvraag tot hernieuwing van uw handelaarsplaten.

Aanvraag via het formulier om per post te versturen: druk de verklaring af en voeg ze toe aan het formulier.

Aanvraag via MyMinfin: sla de aangifte op als pdf. U zult de aangifte dan als bijlage kunnen opladen in plaats van de facturen.

Als u de hernieuwing aanvraagt voor auto’s (aanhangwagens) et motorfietsen, zult u de aangifte tweemaal moeten opladen.