Indiening belastingaangifte koeriers Deliveroo en UberEats

Datum:

De termijn voor de indiening van de aangifte voor koeriers van Deliveroo en UberEats, oorspronkelijk vastgesteld op 30 augustus 2019, wordt verlengd tot 30 september 2019. Koeriers zullen niet bestraft worden door deze vertraging.

In 2018 werkte u alleen bij Deliveroo en/of UberEats en de inkomsten die u via die twee platformen verkreeg (in het kader van de deeleconomie), waren niet hoger dan 6.130 euro? U moet die inkomsten niet in uw aangifte opnemen.

Bevindt u zich in een andere situatie? Bekijk onze FAQ of neem contact op met uw platform, dat u zal informeren over hoe u uw aangifte moet indienen.

Als u uw aangifte al hebt ingediend of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte al hebt gewijzigd, moet u helemaal niets doen. Uw belastingdienst zal contact met u opnemen als uw aangifte moet worden gewijzigd.

De gesprekken tussen de platformen en de FOD Financiën hebben meer duidelijkheid gebracht met betrekking tot de huidige fiscale regels. Voor de toekomst wenst de FOD Financiën te benadrukken dat de erkende platformen zich in regel moeten stellen met de geldende fiscale regelgeving. Dat betekent dat de erkende platformen ervoor moeten zorgen dat het effectief gaat om dienstprestaties tussen particulieren.