Onze infocenters en kantoren zijn tijdelijk gesloten voor het publiek. U kunt de grote meerderheid van uw administratieve zaken online of per telefoon regelen.

Internationale Douanedag 2021

Datum:

Op 26 januari werd naar jaarlijkse traditie de Internationale Douanedag gevierd. Dit jaar stond deze in het teken van de strijd tegen COVID-19 en dan meer in het bijzonder de gezamenlijke inspanningen die douaniers leverden om de bedrijven en de logistieke keten draaiende te houden.  

De traditionele medaille-uitreiking in het Stadhuis van Brussel kon wegens de gezondheidscrisis niet doorgaan, maar werd vervangen door een virtueel bezoek aan Manneken-Pis in aanwezigheid van de Administrateur-generaal, Kristian Vanderwaeren, de minister van financiën, Vincent Van Peteghem, de secretaris-generaal van de Werelddouaneorganisatie, Kunio Mikuriya en de Directeur Internationale en Algemene Zaken DG TAXUD, van de Europese Commissie, Mevrouw Sabine Henzler.  

Daarnaast ontvingen ook 11 douaniers, die door hun collega’s en het managementteam waren gekozen, een ereteken voor hun inzet en werkijver van de Administrateur-generaal.  

Proficiat collega’s!