Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Opnieuw phishingpogingen in naam van de FOD Financiën

Datum:

Recent duiken nieuwe phishingpogingen per e-mail en per sms op die zogezegd afkomstig zijn van de FOD Financiën.

  • In de e-mail vraagt men u om een achterstallige belasting te betalen (telkens duiken de bedragen van 1.290 en van 1.790 euro op). Doet u dat niet, dan dreigt men met boetes en juridische procedures.

    Het lijkt om een authentieke e-mail te gaan want de oplichters laten u de keuze tussen een betaling via overschrijving (waarbij een echt nummer van de FOD Financiën wordt vermeld!) en een betaling via een frauduleuze bitcoinrekening. En ze stellen natuurlijk de laatste optie voor want daar krijgt u 30 % korting.

  • In de sms laat men uitschijnen dat wij u niet hebben kunnen terugbetalen omdat bepaalde gegevens van u ontbreken. Door op een link te klikken, zou u die dan kunnen overmaken.

Opgelet! Het gaat hier in beide gevallen om pure oplichting. Ga zeker niet in op wat de criminelen vragen en klik op geen enkele link.
Twijfelt u over een terugbetaling, surf dan gewoon naar de beveiligde website www.MyMinfin.be waar u alle informatie over uw fiscale toestand terugvindt.

Tot hiertoe lijken deze phishingpogingen alleen in het Nederlands te circuleren. Als u weet heeft van een gelijkaardige Franstalige e-mail, dan kunt u ons dat altijd melden via ons contactformulier.
 

Meer info vindt u: