Onze infocenters en kantoren zijn tijdelijk gesloten voor het publiek. U kunt de grote meerderheid van uw administratieve zaken online of per telefoon regelen.

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 1634 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 1634 resultaten

Overstromingen: personenbelasting en vennootschapsbelasting maatregelen voor giften

De afgelopen weken heeft ons land te kampen gehad met verschrikkelijk slechte weersomstandigheden die in bepaalde regio’s van het land enorme schade hebben aangericht.

Update COVID 19: Douane en belastingvrijstellingen bij rampen

Douane en belastingvrijstellingen bij rampen – De Commissie heeft besloten om rechten en btw bij invoer op goederen nodig ter bestrijding van de pandemie van het COVID-19-virus te schorsen.

Herinnering: einde alternatieve procedure voor e-commerce op 30 juli 2021

De Belgische douane voorzag tijdelijk een alternatieve procedure voor operatoren die nog problemen ondervonden om e-commerce zendingen aan te bieden via IDMS.

Overstromingen: BTW maatregelen voor wederopbouw

De afgelopen dagen heeft ons land te kampen gehad met verschrikkelijk slechte weersomstandigheden die in bepaalde regio’s van het land enorme – soms onherstelbare - schade heeft aangericht aan de huizen van onze medeburgers.

Hypothecaire getuigschriften en eigendomstitels in het kader van een verzekeringsdossier.

Naar aanleiding van de recente overstromingen besliste de Minister van Financiën om eigendomsinformatie kosteloos af te leveren.   Het betreft hoofdzakelijk de hypothecaire getuigschriften en eigendomstitels in het kader van een verzekeringsdossier. 

Overstromingen: welke giften zijn fiscaal aftrekbaar?

Om een gift voor de slachtoffers van de overstromingen fiscaal in mindering te kunnen brengen, moet u de gift aan een van de volgende instellingen doen: 

Lancering IDMS en einde alternatieve procedure

Sinds 1 juli moeten operatoren een aangifte insturen voor alle zendingen via e-commerce, met inbegrip van de zendingen met een kleine waarde.

Belastingaangifte - verduidelijking voor de papieren aangifte

Geen enkele sanctie voor wie getroffen is door de overstromingen

Opgelet voor e-mails die u doorverwijzen naar uw eBox

Recent circuleren e-mails waarin u verneemt dat u een ongelezen bericht heeft in uw eBox. In die e-mail vertelt men dat u recht heeft op een terugbetaling van de FOD Financiën.

UPDATE COVID 19: Terugbetaling van accijnzen voor onverkoopbaar tankbier en bier in vaten

In de context van de pandemie van het COVID-19 virus besloot de regering tot de verplichte sluiting van de horecasector vanaf 19 oktober 2020 om middernacht tot 8 mei 2021.

Pagina's