Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 2202 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 2202 resultaten

MASP: PoUS - update

België heeft formeel bij de EU COMM (DG TAXUD) een afwijking (“derogation”) gevraagd mbt het geplande live gaan van het “Proof Of Union Status – PoUS” systeem op 01 maart 2024 omwille van technische problemen en het ontbreken van een API voor Economische Operatoren.

Btw-carrouselfraude

Een BTW-carrousel is een vorm van belastingfraude waarbij een handelaar BTW ontvangt maar die niet doorbetaalt aan de Belgische Staat.

Forfait caféhouders en kleine caféhouders - btw-aangifte eerste kwartaal 2024

De caféhouders en kleine caféhouders (F04 – F24) die het btw-forfait toepassen, moeten voor de berekening van de bt

15/02/2024 MASP: PoUS - Update

Vanaf 1 maart 2024 dienen operatoren verplicht gebruik te maken van het nieuwe EU Proof of Union (PoUS) systeem voor de aanvragen van de uniestatusbewijzen T2L en T2LF.

Herziening van de AES timing

In principe zou de nieuwe applicatie voor het insturen van de Uitvoeraangiften, Automated Export System - AES, live gaan op 13 februari 2024 (conform de timing zoals voorzien in de publicatie op

Telefonie: storingen

Onze diensten zijn moeilijk bereikbaar per telefoon. We werken aan een oplossing om het probleem te herstellen. Bedankt voor uw begrip.

Nieuwe mandaat 'Fiscale woonplaats'

Met het nieuwe mandaat Fiscale woonplaats kunt u de aanvragen voor een fiscaal woonplaatsattest van uw klanten indienen via MyMinfin. Zodra het mandaat geactiveerd is, kunt u :

Pagina's