Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 654 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 654 resultaten

FISCONETplus - Update documentatiemap: Gegevensbescherming en privacy

Het team informatiemonitoring van Fisconetplus stelt u een update voor van de documentatiemap Privacy en gegevensbescherming.

Btw - Uitstel zomervakantie 2022 - Aangiften met terugbetaling - rechtzetting

In tegenstelling tot wat eerder werd meegedeeld, hebben kwartaalaangevers wel degelijk tot en met 10 augustus 2022 de tijd om de aangifte voor het 2de kwartaal van 2022 in te dienen en te genieten van een mogelijke terugbetaling van btw.

Momenteel doen twee nieuwe frauduleuze mailberichten de ronde

Ze worden verstuurd onder de naam van een deurwaarder genaamd Brulé & Scieur. Er zijn twee verschillende berichten, ofwel moet de belastingplichtige betalen ofwel krijgt hij een terugbetaling van de FOD Financiën.

(Kleine) caféhouders: forfaitaire grondslagen van aanslag inzake btw en indiening van de aangifte voor het tweede kwartaal van 2022

De Raad van State heeft de forfaitaire regeling inzake btw voor de (kleine) caféhouders voor het jaar 2020 (F-2020/4-24) vernietigd omdat de vormvoorwaarden niet gerespecteerd waren (

Huisvesting in het kader van het sociaal beleid - privéinitiatief - wijziging binnen 15 jaar

Een verlaagd btw-tarief van 12 % geldt voor huisvesting in het kader van het sociaal beleid - privéinitiatief. Aan dit tarief zijn voorwaarden gekoppeld.

One Stop Shop (OSS) - EU e-commerce: herinnering ten onrechte verstuurd

Door een technisch incident hebben belastingplichtigen die in het OSS-systeem geregistreerd zijn ten onrechte een herinnering ontvangen voor de indiening van de aangifte voor het tweede kwartaal 2022.

Btw - Uitstel zomervakantie 2022 - Aangiften met terugbetaling

Tijdens de zomervakantie van 2022 kunnen btw-belastingplichtigen genieten van een uitstel van de indieningstermijnen van de aangiften.

Tijdelijke btw-verlaging op aardgas en warmte – nieuwe maatregel en verlenging tot 31 december 2022

Voor residentiële contracten, wordt de toepassing van het verlaagde btw-tarief van 6 % voor leveringen van aardgas en warmte aan natuurlijke personen verlengd tot en met 31 december 2022.

Informatiemonitoring : Artikel NFT - fiscale aspecten en update van de documentatiemap ‘Blockchain’

NFT's (non-fungible tokens of niet-verwisselbare tokens) zijn digitale eigendomscertificaten die gebaseerd zijn op blockchain-technologie. Ze zijn niet verwisselbaar omdat ze stuk voor stuk uniek zijn en met niets anders kunnen worden omgewisseld.

Pagina's