Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 879 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 879 resultaten

Vandaag is het weer Internationale Douanedag!

Vandaag vieren we de Internationale Douanedag en worden in het Stadhuis van Brussel de traditionele medailles uitgereikt. Wij willen vandaag alle douaniers eren, maar wegens de huidige gezondheidstoestand moeten wij dit evenement echter op beperkte schaal vieren.

Toegang tot e-services verstoord op donderdag 27 januari tussen 17 en 22 uur.

Door een IT-onderhoud van het federale identificatiesysteem zal de toegang tot de e-services van de FOD Financiën op donderdag 27 januari tussen 17 en 22 uur verstoord worden. Bedankt voor uw begrip

IT-onderhoud: e-services niet beschikbaar tijdens het weekend van 29 en 30 januari

Door een IT-onderhoud zullen alle e-services niet beschikbaar zijn vanaf vrijdag 28 januari om 18 u tot zondag 30 januari om 17 u. Bedankt voor uw begrip.

Plichten van exploitanten van een digitaal samenwerkingsplatform

De onderneming die als exploitant van een digitaal samenwerkingsplatform personen op afstand verbindt voor de levering van een dienst, moet:

Vanaf 17 Januari 2022 is de applicatie KIS-SIC beschikbaar voor externe gebruikers

Vanaf 17 Januari 2022 is de applicatie KIS-SIC beschikbaar voor externe gebruikers (bedrijven, vertegenwoordigers, etc.) via het My Minfin portaal. De naam KIS-SIC staat voor Klanten Informatie Systeem/ Kunden-Informationssystem - Système d'information des clients.

Publicatie door de Europese Commissie van de nieuwe taalversies van het Handboek douanevervoer

De Europese Commissie heeft de nieuwe taalversies van de laatste consolidatie van het Handboek douanevervoer gepubliceerd. 

Update Brexit-pagina van het VK voor EU bedrijven die handel drijven met het VK

Het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuwe brochure uitgebracht op haar website, namelijk "Full customs controls –

Dubbelbelastingverdrag België- Duitsland: akkoord tussen bevoegde autoriteiten over thuiswerk verricht gedurende de COVID-19 gezondheidscrisis

Op 6 mei 2020 sloten de bevoegde autoriteiten van België en Duitsland een akkoord dat duidelijkheid verschaft over de situatie van de grensarbeiders in

De douane nam in 2021 een nieuw record van 89,5 ton cocaïne in beslag

In 2021 heeft de Douane in de Haven van Antwerpen 89,5 ton cocaïne in beslag genomen. Een stijging met 36 % ten opzichte van 2020. De minister van Financiën, Vincent Van Peteghem lichtte toe hoe de Douane reageert, zich aanpast en investeert om dit fenomeen te bekampen.

Pagina's