Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 555 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 555 resultaten

Toetreding van Oekraïne tot de Overeenkomst betreffende een gemeenschappelijke regeling inzake douanevervoer (Update)

De procedures voor de toetreding van Oekraïne tot de Overeenkomst betreffende de gemeenschappelijke regeling inzake douanevervoer van 20 mei 1987 en de Overeenkomst betreffende de vereenvoudiging van formaliteiten in het goederenverkeer van 20 mei 1987, zijn voltooid conform de bepalingen van dez

Douane wil scanbeelden uitwisselen met Brazilië

De Belgische en de Nederlandse Douane zullen met Brazilië scanbeelden uitwisselen, om zo drugssmokkelaars nog sneller in de gaten te krijgen.

De tijdelijke verlaging van de bijzondere accijnzen en het cliquet-systeem

Op 16 maart 2022 heeft de regering besloten de bijzondere accijns op diesel gebruikt als brandstof en benzine met ingang van 19 maart 2022 om middernacht te verlagen met 144,6281 euro/1.000 liter, exclusief 21% BTW (d.w.z.

Verhoging van de bijzondere accijns op ongelode benzine, op 10-09-2022

Op 10 september 2022 verhoogt de bijzondere accijns op ongelode benzine met 33,0500 EUR per 1.000 liter. Bijgevolg bedragen de nieuwe tarieven van de bijzondere accijns vanaf die datum:

Douane ontmantelt een illegale sigarettenfabriek in Wetteren

Op dinsdag 6 september 2022, hield de Douane opnieuw een nationale actiedag met betrekking tot de illegale productie van sigaretten en ontmantelde een illegale sigarettenfabriek in Wetteren.

De Deposito- en Consignatiekas van de FOD Financien bewaart de tegoeden afkomstig van niet-afgesloten rekeningen van de online spaarbank Rabobank.be in België

Op 1 september 2022 heeft Rabobank.be definitief haar bankactiviteiten in België stopgezet. De tegoeden afkomstig van de niet-afgesloten rekeningen werden automatisch getransfereerd naar de Deposito- en Consignatiekas (hierna DCK) van de FOD Financiën. 

Op dinsdag 30/08/2022 vond de eerste grote controleactie "Joint Forces" plaats

Een samenwerking tussen de douane en verschillende politiediensten waaraan maar liefst 40 medewerkers, waarvan 21 douaniers, deelnamen.  

Actiedag tegen de illegale productie van tabaksprecursoren is opnieuw een groot succes!

Op dinsdag 23 augustus 2022 organiseerde de Douane een grote actiedag betreffende de illegale productie van sigaretten op basis van nauwe internationale samenwerking en met de ondersteuning van Europol.

Pagina's