Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 12 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 12 resultaten

Btw-verlaging voor elektriciteit, aardgas en warmte

28.06.2023 - Update: toevoeging van de nieuwe circulaire 2023/C/64

Certificaat 151, het nieuwe model certificaat van vrijstelling van btw en/of accijnzen

Het nieuwe certificaat 151, o.a. op basis van de Uitvoeringsverordening (EU) nr.

Huisvesting in het kader van het sociaal beleid - privéinitiatief - wijziging binnen 15 jaar

Een verlaagd btw-tarief van 12 % geldt voor huisvesting in het kader van het sociaal beleid - privéinitiatief. Aan dit tarief zijn voorwaarden gekoppeld.

Tijdelijke btw-verlaging op aardgas en warmte – nieuwe maatregel en verlenging tot 31 december 2022

Voor residentiële contracten, wordt de toepassing van het verlaagde btw-tarief van 6 % voor leveringen van aardgas en warmte aan natuurlijke personen verlengd tot en met 31 december 2022.

Verlaagd btw-tarief voor de aan uitwendige borstprothesen, met inbegrip van zwemprothesen, aangepaste beha's en badpakken met inwerkingtreding vanaf 1 juli 2022.

Op donderdag 30 juni 2022 heeft de Kamer van volksvertegenwoordigers in plenaire zitting een wet houdende diverse fiscale bepalingen aangenomen.

Btw-heffing op het verstrekken van gemeubeld logies - belangrijke wijziging vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 wijzigt de draagwijdte van de btw-heffing over het verstrekken van gemeubeld logies en eventuele bijkomende diensten. De verhuur van onroerende goederen uit hun aard (zoals een woning, een appartement of een studio) is in principe vrijgesteld van btw.

Groene autofiscaliteit - circulaires

Om de vergroening van ons bedrijfswagenpark te versnellen werd de autofiscaliteit herwerkt.  Raadpleeg de circulaires voor meer info:

Coronavirus – verlenging en nieuwe ondersteuningsmaatregelen

Deze verlengde en nieuwe maatregelen zullen binnenkort in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en zullen in afwachting daarvan reeds worden toegepast. Maatregelen die uitgebreid of verlengd worden 1. Vrijstelling coronapremies nog tot eind 2021

Europese btw-richtlijnen over e-commerce in een Belgische wet: wetgeving voor u maar ook een beetje door u!

Op vraag van minister van Financiën Vincent Van Peteghem organiseert de FOD Financiën een publieksraadpleging en wil daarmee vastberaden de weg bewandelen van meer transparantie, gelijke toegang tot basisinformatie en mogelijkheid tot inspraak om uiteindelijk tot een betere regelgeving te

Uitstel verplichting tot elektronische indiening van de aangiften van de aanvang (604A), de wijziging (604B) en de beëindiging van de activiteit (604C)

De FOD Financiën heeft de ambitie om het gebruik van papieren formulieren aanzienlijk te verminderen en haar digitale dienstverlening verder te ontwikkelen.

Pagina's