Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 55 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 55 resultaten

Opnieuw phishingpogingen in naam van de FOD Financiën

Recent duiken nieuwe phishingpogingen per e-mail en per sms op die zogezegd afkomstig zijn van de FOD Financiën.

[Update] Technische problemen door hackeraanval

Door een hackeraanval op de informaticasystemen van de federale overheid kunt u hinder ondervinden bij de toegang en het gebruik van onze toepassingen. Onze medewerkers doen hun uiterste best om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Aanslagbiljet (belastingafrekening) inspireert cybercriminelen

De FOD Financiën is volop bezig met het versturen van de eerste aanslagbiljetten (belastingafrekening). Zoals elk jaar maken cybercriminelen hiervan gebruik om op grote schaal phishingmails te versturen.

Nieuwe phishingpoging in naam van de FOD Financiën

Recent duiken nieuwe phishingpogingen per e-mail op die zogezegd afkomstig zijn van een administrateur-generaal van de FOD Financiën. Daarin vraagt men u om een achterstallige belasting te betalen (telkens duiken de bedragen van 1.290 en van 1.790 euro op).

Poging tot telefoonfraude (phishing): misbruik van ons algemeen telefoonnummer 02 572 57 57

We kregen een melding van een poging tot telefoonfraude waarbij het algemene nummer van de FOD Financiën 02 572 57 57 wordt gebruikt.

Verkeersovertreding? Let op voor phishing!

Er circuleert momenteel een phishing-poging waarbij men u dringend vraagt een verkeersboete te betalen:

Nieuwe phishing-pogingen die gebruik maken van onze e-mailextensies @minfin.fed.be en @mailing.fed.be

We hebben onlangs verschillende meldingen ontvangen van phishing-pogingen via onze e-mailextensies @minfin.fed.be en @mailing.minfin.fed.be.

Momenteel doen twee nieuwe frauduleuze mailberichten de ronde

Ze worden verstuurd onder de naam van een deurwaarder genaamd Brulé & Scieur. Er zijn twee verschillende berichten, ofwel moet de belastingplichtige betalen ofwel krijgt hij een terugbetaling van de FOD Financiën.

Een recordjaar voor phishing

In 2021 ontving de FOD Financiën 14.905 phishingmeldingen, ofwel meer dan 40 per dag! In werkelijkheid ligt dat aantal een pak hoger omdat vele pogingen niet gesignaleerd worden en ook omdat vele burgers er zich niet bewust van zijn dat het om phishing gaat.

Opgelet voor valse sms’en in naam van de FOD Financiën

Momenteel circuleren sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u meedeelt dat u nog altijd een openstaande schuld heeft.

Pagina's