Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 44 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 44 resultaten

Nieuwe phishing-pogingen die gebruik maken van onze e-mailextensies @minfin.fed.be en @mailing.fed.be

We hebben onlangs verschillende meldingen ontvangen van phishing-pogingen via onze e-mailextensies @minfin.fed.be en @mailing.minfin.fed.be.

Momenteel doen twee nieuwe frauduleuze mailberichten de ronde

Ze worden verstuurd onder de naam van een deurwaarder genaamd Brulé & Scieur. Er zijn twee verschillende berichten, ofwel moet de belastingplichtige betalen ofwel krijgt hij een terugbetaling van de FOD Financiën.

Een recordjaar voor phishing

In 2021 ontving de FOD Financiën 14.905 phishingmeldingen, ofwel meer dan 40 per dag! In werkelijkheid ligt dat aantal een pak hoger omdat vele pogingen niet gesignaleerd worden en ook omdat vele burgers er zich niet bewust van zijn dat het om phishing gaat.

Opgelet voor valse sms’en in naam van de FOD Financiën

Momenteel circuleren sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u meedeelt dat u nog altijd een openstaande schuld heeft.

Aantal phishing-pogingen blijft toenemen: blijf uiterst waakzaam!

Of het nu gaat om een milieubelasting die u nog moet betalen, een ‘tegemoetkoming’ waarop u nog recht hebt of het bericht dat uw aanslagbiljet beschikbaar is … Oplichters blijven inventief en halen alles uit de kast om u toch maar op de bijgevoegde link te doen klikken.

Pas op voor phishingpogingen met de naam itsme

Regelmatig wordt de naam itsme® gebruikt voor phishing-pogingen per e-mail of sms. Zo duikt het bericht ‘Uw Itsme-account wordt stopgezet vanwege ongeldig verkeer (sic)’ veel op.

Smishing: opgelet voor valse sms’en van de FOD Financiën

Momenteel circuleren sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u meedeelt dat u recht heeft op een terugbetaling of een premie.

Phishing: valse e-mails en sms’en van de FOD Financiën in omloop

Opnieuw circuleren e-mails en sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u telkens vraagt om op een link te klikken.

Opgelet voor e-mails die u doorverwijzen naar uw eBox

Recent circuleren e-mails waarin u verneemt dat u een ongelezen bericht heeft in uw eBox. In die e-mail vertelt men dat u recht heeft op een terugbetaling van de FOD Financiën.

Pagina's