Vanaf 1 september 2021 ontvangen wij u opnieuw in al onze kantoren, maar enkel op afspraak. 

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 341 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 341 resultaten

Gewijzigde versie van het economische partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Unie en de staten in oostelijk en zuidelijk Afrika

Op 31 maart 2020 trad een gewijzigde versie van het oorsprongsprotocol in werking voor de tussentijdse overeenkomst tot vastelling van een kader voor een economische partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Unie en de staten in oostelijk en zuidelijk Afrika (Madagaskar, Zimbabwe, de Comoren,

Nieuwe Verordening (EU) 2021/821 voor uitvoer van producten voor tweeërlei gebruik (Dual Use)

Op 9 september 2021 trad de nieuwe Verordening (EU) 2021/821 voor uitvoer van producten voor tweeërlei gebruik (Dual Use) in voege. Deze heft het gebruik van de

Preferentiële oorsprong: nieuws

Op 1 september 2021 zijn de PEM-overgangsregels in werking getreden voor bepaalde landen uit de Regionale Conventie. Meer informatie kan u terugvinden in onze informatienota.

Grensoverschrijdend verkeer liquide middelen - Nieuwe formulieren voor verkeer binnen de EU

Op 3 september 2021 werd het koninklijk besluit van 29 augustus 2021 tot wijziging van het koninklijk besluit van 26 januari 2014 houdende maatregelen ter controle van het grensoverschrijdend verkeer van liquide middelen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Kom op 26 augustus de Hondenbrigade van de Douane bewonderen op het strand van Koksijde!

Op 26 augustus (Internationale Hondendag) wordt voor de eerste maal de WVL4 Nationale K9-dag te Koksijde georganiseerd.

Communicatie - erkenning opleidingen inzake douane-, accijns- en btw-reglementering (MB 21.01.2021)

Beste opleidingsverstrekker, Met deze communicatie stellen we u in kennis van de procedure met betrekking tot de erkenning van opleidingen inzake douane-, accijns- en btw-reglementering.

Automatisch injectiesysteem - technische garantie – NIEUWE VERSIE

Een ‘automatisch injectiesysteem’ (AIS) wordt in artikel 26, §2 van het koninklijk besluit van 28 juni 2015 betreffende de belasting van energieproducten en elektriciteit beschreven als: 

Productie KIS-SIC – wijziging van uw vergunningsnummer en locatiecodes

De applicatie KIS-SIC werd in juni 2021 in productie gesteld bij de Algemene Administratie van Douane & Accijnzen. De eerste fase bevat de beschikking Goedgekeurde Plaats en is enkel intern beschikbaar.

Grootste douaneactie ooit in de strijd tegen illegale sigarettenfabrieken

Gisteren, 4 augustus 2021, heeft de Administratie Opsporing van de Algemene Administratie van Douane en Accijnzen huisvisitaties uitgevoerd in magazijnen te Aartselaar, Tongeren, Frasnes-Lez-Anvaing, Eeklo, Bree (meerdere locaties), Drogenbos, Charleroi en Leuze-en-Hainaut.

Pagina's