Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 549 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 549 resultaten

Definitieve sluiting controle Brasschaat vanaf 1 juni 2024

Vanaf 1 juni 2024 wordt controle Brasschaat, gevestigd te Campus Luitenant Coppens, Ruiterijschool 3 te Brasschaat definitief gesloten.

Schorsing van COVID-19-gerelateerde maatregelen betreffende het overleggen van bewijzen van preferentiële oorsprong – update van 3 mei 2024

Zoals meegedeeld in ons nieuwsbericht van 21 februari 2024 worden de COVID-19-gerelateerde maatregelen met betrekking tot het overleggen va

Preferentiële oorsprong – Informatienota over de vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland

Op 1 mei 2024 treedt de Vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Nieuw-Zeeland in werking. Om deze reden werd een informatienota betreffende de oorsprongsregels en -procedures gepubliceerd op de website van de FOD Financiën.

Sluiting van onze kantoren op 9 en 10 mei 2024

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zullen gesloten zijn op 9 en 10 mei 2024, met uitzondering van de diensten gelinkt aan haven- en luchthavenactiviteiten, spoorwegen en controles op de openbare weg, die 7 dagen op 7 worden georganiseerd.

Preferentiële oorsprong: inwerkingtreding Vrijhandelsovereenkomst EU-Nieuw-Zeeland

De vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland, die op 9 juli 2023 in Brussel is ondertekend, zal op 1 mei 2024 in werking treden.

Preferentiële oorsprong: bijwerking van informatienota EU-Vietnam

De informatienota "EU-Vietnam" kreeg een update:

Herziening van de MASP-timing

De AAD&A loopt achter op schema met het beschikbaar stellen van de nieuwe MASP-applicaties. De AAD&A doet zijn uiterste best om u te voorzien van hoogwaardige applicaties.

Een gids voor de G7-procedures van Diamond Office

​Sinds 1 januari 2024 geldt een verbod op ALLE natuurlijke, niet-industriële ruwe of geslepen diamanten van oorsprong uit of uitgevoerd uit Rusland.

MASP: POUS - UPDATE

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen communiceerde dat het vanaf 01 maart 2024 in principe verplicht is om uniestatusbewijzen via het PoUS-systeem aan te vragen. Evenwel, rekening houdend

Pagina's