Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 373 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 373 resultaten

Vanaf 17 Januari 2022 is de applicatie KIS-SIC beschikbaar voor externe gebruikers

Vanaf 17 Januari 2022 is de applicatie KIS-SIC beschikbaar voor externe gebruikers (bedrijven, vertegenwoordigers, etc.) via het My Minfin portaal. De naam KIS-SIC staat voor Klanten Informatie Systeem/ Kunden-Informationssystem - Système d'information des clients.

Publicatie door de Europese Commissie van de nieuwe taalversies van het Handboek douanevervoer

De Europese Commissie heeft de nieuwe taalversies van de laatste consolidatie van het Handboek douanevervoer gepubliceerd. 

Update Brexit-pagina van het VK voor EU bedrijven die handel drijven met het VK

Het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuwe brochure uitgebracht op haar website, namelijk "Full customs controls –

De douane nam in 2021 een nieuw record van 89,5 ton cocaïne in beslag

In 2021 heeft de Douane in de Haven van Antwerpen 89,5 ton cocaïne in beslag genomen. Een stijging met 36 % ten opzichte van 2020. De minister van Financiën, Vincent Van Peteghem lichtte toe hoe de Douane reageert, zich aanpast en investeert om dit fenomeen te bekampen.

Herinnering: pas uw certificaten doorlopende zekerheid aan voor het VK

Meteen na Brexit sloot het Verenigd Koninkrijk zich aan bij het stelsel van gemeenschappelijk douanevervoer.

Vrijgestelde eigen productie elektriciteit

Vanaf 1 januari 2022 wordt het tarief en de structuur van de bijzondere accijns op elektriciteit aangepast. Voor vrijgestelde eigen productie verandert er niets in het kader van deze energiehervorming. Eigen productie die vandaag is vrijgesteld, blijft ook vrijgesteld na 1 januari 2022.

Publieke consultatie door EU voor e-commerce studie

De EU voert momenteel een studie uit over een geïntegreerde en innovatieve herziening van de EU-regels inzake e-commercetransacties vanuit derde landen vanuit douane- en belastingoogpunt

Goederen ter bestrijding van Covid-19: verlenging van de vrijstelling van rechten en btw bij invoer tot en met 30 juni 2022

De invoer van goederen ter bestrijding van Covid-19 is tot en met 30 juni 2022 vrijgesteld van invoerrechten en btw bij invoer (1). Deze volledige btw-vrijstelling bij invoer heeft voorrang op de toepassing van het tijdelijk verlaagd btw-tarief van:

Wijziging accijns inzake elektriciteit en gemengd gebruik

Vanaf 1 januari 2022 wordt het tarief en de structuur van de bijzondere accijns op elektriciteit aangepast. Deze wijzigingen treden in werking vanaf 1 januari 2022 en ook de vrijstellingen van accijnzen kunnen vanaf dat moment in principe worden toegepast. 

Update Circulaire 2020/C/142 betreffende de niet-preferentiële of economische oorsprong van goederen bij invoer

Naar aanleiding van de publicatie van Gedelegeerde verordening (EU) 2021/1934 van de Commissie van 30 juli 2021 tot wijziging van Gedelegeerde Verordening (EU) 2015/2446 wat betreft een aantal bepalingen met betrekking tot de oorsprong van goederen op 10 november 2021 in PB L 396, werd Circulaire

Pagina's