Onze infocenters en kantoren zijn tijdelijk gesloten voor het publiek. U kunt de grote meerderheid van uw administratieve zaken online of per telefoon regelen.

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 134 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 134 resultaten

Onderhoudsweekend IT 6 & 7 maart

De stafdienst ICT van FOD Financiën houdt vier keer per jaar een onderhoudsweekend van het IT-systeem. Het volgende IT-onderhoudsweekend, voorzien op 13 en 14 maart, is vervroegd en zal doorgaan op 6 en 7 maart.

Actie illegale sigaretten

Vandaag stond een grote actie gepland in het kader van een onderzoek naar de illegale productie van sigaretten. In totaal werden 5 opslagplaatsen in Vlaanderen gecontroleerd.

Update COVID 19: Stopzetting uitzonderingsmaatregelen voor chirurgische mondmaskers

Om tijdens de COVID-19 epidemie een voldoende beschikbaarheid te garanderen van chirurgische mondmaskers die aan de minimum kwaliteitseisen voldoen voor gebruik als medisch hulpmiddel, werden een aantal uitzonderingsmaatregelen genomen.

Update COVID 19: Stopzetting ATP voor beschermende (FFP-) mondmaskers

Om tijdens de COVID-19 epidemie een voldoende beschikbaarheid te garanderen van mondmaskers die de drager ervan voldoende beschermen, werden een aantal uitzonderingsmaatregelen toegestaan.

Internationale Douanedag 2021

Op 26 januari werd naar jaarlijkse traditie de Internationale Douanedag gevierd. Dit jaar stond deze in het teken van de strijd tegen COVID-19 en dan meer in het bijzonder de gezamenlijke inspanningen die douaniers leverden om de bedrijven en de logistieke keten draaiende te houden.  

Geen douaneformaliteiten tussen de EU en Noord-Ierland

Voor meer info, bekijk onze pagina "Geen douaneformaliteiten tussen de EU en Noord-Ierland".

Handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK

Op 24 december 2020 sloten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een Handels- en samenwerkingsakkoord rond de Brexit. Dit akkoord beschermt de Europese belangen, garandeert de eerlijke concurrentie en streeft wederzijdse samenwerking na.

Update van Circulaire 2017/ C/41 betreffende de bagage

In deze circulaire 2017/C/41 werden volgende wijzigingen aangebracht: 

Kennisgeving aan de marktdeelnemers die een activiteit uitoefenen in de exclusieve economische zone of op het continentaal plat van België

Exploiteert u een kunstmatig eiland, een vaste of drijvende installatie of een andere structuur die zich op het continentaal plat of in de exclusieve economische zone van een lidstaat bevindt?

Pagina's