Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 165 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 165 resultaten

Vanaf 17 Januari 2022 is de applicatie KIS-SIC beschikbaar voor externe gebruikers

Vanaf 17 Januari 2022 is de applicatie KIS-SIC beschikbaar voor externe gebruikers (bedrijven, vertegenwoordigers, etc.) via het My Minfin portaal. De naam KIS-SIC staat voor Klanten Informatie Systeem/ Kunden-Informationssystem - Système d'information des clients.

Publicatie door de Europese Commissie van de nieuwe taalversies van het Handboek douanevervoer

De Europese Commissie heeft de nieuwe taalversies van de laatste consolidatie van het Handboek douanevervoer gepubliceerd. 

De douane nam in 2021 een nieuw record van 89,5 ton cocaïne in beslag

In 2021 heeft de Douane in de Haven van Antwerpen 89,5 ton cocaïne in beslag genomen. Een stijging met 36 % ten opzichte van 2020. De minister van Financiën, Vincent Van Peteghem lichtte toe hoe de Douane reageert, zich aanpast en investeert om dit fenomeen te bekampen.

Publieke consultatie door EU voor e-commerce studie

De EU voert momenteel een studie uit over een geïntegreerde en innovatieve herziening van de EU-regels inzake e-commercetransacties vanuit derde landen vanuit douane- en belastingoogpunt

Wijziging accijns inzake elektriciteit en gemengd gebruik

Vanaf 1 januari 2022 wordt het tarief en de structuur van de bijzondere accijns op elektriciteit aangepast. Deze wijzigingen treden in werking vanaf 1 januari 2022 en ook de vrijstellingen van accijnzen kunnen vanaf dat moment in principe worden toegepast. 

Supplement 95 van het Enig document met de wijzigingen die van toepassing zijn vanaf 17 december 2021

Vandaag verscheen het supplement 95 van het Enig Document dat verscheidene wijz

Openingsuren van onze kantoren tijdens de eindejaarsperiode

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zullen tussen 27 december 2021 en 31 december 2021 gesloten zijn of werken met een verminderde bezetting.

Vanaf 1 januari 2022 wijzigen de structuur en de accijnstarieven voor aardgas en elektriciteit en is een vergunning ‘energieproducten en elektriciteit van het type eindgebruiker’ vereist voor het bekomen van een accijnsvrijstelling

Op 1 januari 2022 treedt de herziening van de programmawet van 27 december 2004 in werking waardoor de structuur en de tarieven van de accijnzen op aardgas en elektriciteit wijzigen. Door deze wijziging zal elektriciteit onderworpen worden aan een bijzonder accijns.

Kijk uit voor namaak als je online shopt!

Douanecontroles op namaak hebben dit jaar reeds 14.668 vaststellingen opgeleverd. Bij deze controles werden bijna 821.149 voorwerpen in beslag genomen, met een totale economische waarde van +/- 32,5 miljoen euro.

Pagina's