Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 185 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 185 resultaten

Douane maakt zich klaar voor de vakantie-uittocht, bereid jezelf ook voor!

Vandaag gaven onze collega’s in de luchthaven van Zaventem een voorproefje van hun bagagecontroles in aanwezigheid van de pers.

Globaal veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem met duidelijke prioriteiten en nadruk op samenwerking

Verschillende veiligheidspartners hebben samen een nieuw veiligheidsplan opgesteld voor Brussels Airport voor de periode 2022-2025.

Supplement 98 van het Enig document met de wijzigingen die van toepassing zijn vanaf 10 juni 2022

Vandaag verscheen het supplement 98 van het Enig Document dat verscheidene wijzigingen bundelt die van toepassing zijn vanaf 10 juni 2022.  

Brussel-Zuid is sinds de Brexit een nieuwe buitengrens

Sinds de Brexit is het station van Brussel-Zuid een punt van binnenkomst in de Europese Unie geworden voor reizigers uit het VK. Voor deze reizigers gelden dus dezelfde regels als voor reizigers uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Thailand.

Douane neemt 13 miljoen namaaksigaretten in beslag

Door de samenwerking van douanediensten uit Brugge, Gent, Antwerpen en Luik werden gisteren 13 miljoen sigaretten ontdekt in een koffiebranderij in Berlare.

Een boot en een samenwerkingsovereenkomst om de kust beter te bewaken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters huldigde gisteren in Oostende de patrouilleboot SPN-01 in.

20 km door Brussel - 29 mei 2022

Voor de douane is het belangrijk om goede contacten te onderhouden met onze Europese collega’s.

De Douane in actie: kijk naar het programma “Exclusif” op RTL TVI!

Een team van RTL-TVI heeft het werk van de douane gevolgd en deelt haar bevindingen in het programma "Exclusif". Mis de uitzending van vanavond om 20.30 u niet! Klik hier voor een preview!

Sluiting van onze kantoren op 27 mei 2022

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zijn gesloten op 27 mei 2022, met uitzondering van de diensten die verband houden met haven- en luchthavenactiviteiten en met controles op de openbare weg en op het spoor, die 7d/7 worden georganiseerd. 

Vervoer van brandstof in een jerrycan

Met de nieuwe stijging van de brandstofprijzen komen sommige chauffeurs in de verleiding om met een paar lege jerrycans in de kofferbak een ritje naar Luxemburg te maken. Maar wat zegt de wet hierover? 

Pagina's