Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 74 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 74 resultaten

Vandaag is het Internationale Douanedag!

Vandaag viert de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) de Internationale Douanedag, die dit jaar op zondag 26 januari valt. De AAD&A bedankt alle douaniers voor hun werkijver en inspanningen die ze dag na dag leveren.

62ste editie van het Brusselse Vakantiesalon

De 62ste editie van het Brusselse Vakantiesalon vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2020 in Brussels Expo. Naar jaarlijkse gewoonte zijn onze douanediensten op de afspraak om reizigers alle nodige informatie te geven.

Drempel voor taxfree aankopen stijgt bij uitvoer naar een land buiten de Europese Unie – sinds 1 januari 2020 btw pas terugbetaald bij aankopen boven 125 euro

Reizigers van buiten de Europese Unie (EU) kunnen sinds 1 januari 2020 de btw op hun persoonlijke aankopen in België pas terugvragen voor hun aankopen boven 125 euro (in plaats van 50 euro). Voorwaarden:

Recordjaar door de douane in beslag genomen drugs

Woensdag 8 januari maakten vicepremier en minister van Financiën, Alexander De Croo en Kristian Vanderwaeren, Administrateur-generaal van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen, het aantal drugsvaststellingen in 2019 bekend.

Sluiting kantoren tussen Kerst en Nieuwjaar

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zijn gesloten of werken met beperkte bemanning tussen 27 december en 31 december 2019, met uitzondering van de diensten die verband houden met haven- en luchthavenactiviteiten, die in 24u/24 en 7d/7 shiften worden georgan

Nieuwe nota's over de Brexit-voorbereidingen

Reizen (REV4) Richtsnoeren voor douanezaken in geval van no deal (REV1)

Overzicht gewijzigde goederencodes vanaf nu raadpleegbaar in Tarbel

Vanaf heden kan u op de Tarbel webapplicatie ook terecht voor het raadplegen van een overzicht van de nieuwe of verwijderde goederencodes.  U kan dit document raadplegen via Tarbel > Home > Andere > Wijzigingen nomenclatuurcodes.

Sluiting hulpkantoren 15/11/2019

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zijn gesloten op 15 november 2019, met uitzondering van de diensten die verband houden met haven- en luchthavenactiviteiten, die in 24u/24 en 7d/7 shiften worden georganiseerd.

[OPGELOST] E-services ontoegankelijk voor houders van een niet-Belgische Europese identiteitskaart.

Door een probleem bij Bosa (FOD Beleid en Ondersteuning) zijn de e-services van de FOD Financiën momenteel niet toegankelijk voor houders van een niet-Belgische Europese identiteitskaart.

Opheffing Circulaire Gebruikstarief – Boekwerk 2014 – D.I. 612

Ten gevolge van de ingebruikname van de vernieuwde Tarbel website, wordt de circulaire Gebruikstarief Boekwerk 2014 opgeheven.

Pagina's