Vanaf 1 september 2021 ontvangen wij u opnieuw in al onze kantoren, maar enkel op afspraak. 

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 151 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 151 resultaten

Grensoverschrijdend verkeer liquide middelen - Nieuwe formulieren voor verkeer binnen de EU

Op 3 september 2021 werd het koninklijk besluit van 29 augustus 2021 tot wijziging van het koninklijk besluit van 26 januari 2014 houdende maatregelen ter controle van het grensoverschrijdend verkeer van liquide middelen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Kom op 26 augustus de Hondenbrigade van de Douane bewonderen op het strand van Koksijde!

Op 26 augustus (Internationale Hondendag) wordt voor de eerste maal de WVL4 Nationale K9-dag te Koksijde georganiseerd.

Grootste douaneactie ooit in de strijd tegen illegale sigarettenfabrieken

Gisteren, 4 augustus 2021, heeft de Administratie Opsporing van de Algemene Administratie van Douane en Accijnzen huisvisitaties uitgevoerd in magazijnen te Aartselaar, Tongeren, Frasnes-Lez-Anvaing, Eeklo, Bree (meerdere locaties), Drogenbos, Charleroi en Leuze-en-Hainaut.

UPDATE COVID 19: Terugbetaling van accijnzen voor onverkoopbaar tankbier en bier in vaten

In de context van de pandemie van het COVID-19 virus besloot de regering tot de verplichte sluiting van de horecasector vanaf 19 oktober 2020 om middernacht tot 8 mei 2021.

Vanaf vandaag gelden nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen.

De online verkoop heeft de laatste jaren almaar meer succes. Om een gelijk speelveld te creëren tussen lokale- en EU-handelaars en online verkopers van buiten de EU, heeft de Europese Commissie de btw-regels aangepast.

De H7 e-commerce aangifte (Super reduced dataset for Low value consignment) gaat in België op 01/07 live om 07.00 's morgens

De H7 e-commerce aangifte (Super reduced dataset for Low value consignment) gaat in België op 01/07 live om 07.00 's morgens.

Nieuwe btw regels voor e-commerce vanaf 1 juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 verdwijnt de btw-vrijstelling voor de invoer van goederen met een waarde van niet meer dan 22 euro. Deze nieuwe btw-regels zorgen voor een gelijk speelveld tussen EU-bedrijven en voor eenvoudigere btw-regels.

Gedoogperiode “invoering H7”

De AADA stelt tot 15 augustus 2021 een gedoogperiode in voor de bestraffing van inbreuken tegen de nieuwe regels die van kracht gaan op 1/07/2021 met betrekking tot e-co

Halfjaarcijfers drugs in de Antwerpse haven: een nieuw record in de maak

Minister Van Peteghem bracht samen met de nieuwe Executive Director van het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en de World Customs Organization (WCO) in het kader van hun samenwerking in de strijd tegen drugs, een bezoek aan Belgian New Fruit Wharf (BNFW) te Antwerpen.

Op 3 juni verstrengt de aangifteplicht voor liquide middelen bij het binnenkomen of verlaten van de Europese Unie

Het begrip liquide middelen dekt vanaf dan niet alleen contant geld en verhandelbare instrumenten aan toonder, maar ook bepaalde soorten goud.

Pagina's