Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 116 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 116 resultaten

Happy shopping met Black Friday, maar behoed u voor namaak!

Vrijdag 27 november start de rush van de eindejaarsaankopen met de traditionele Black Friday. Het is de uitgelezen kans om te profiteren van goede deals, maar ook om waakzaam te zijn voor de aangeboden namaakproducten, die frequent online worden verkocht.

Gisteren brachten eerste minister Alexander De Croo en de vice-eerste minister en minister van Financiën, Vincent Van Peteghem, belast met de coördinatie van de fraudebestrijding, een bezoek aan de haven van Zeebrugge in het kader van de Brexit

Vanaf 1 januari 2021 maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de EU. Of er nu een harde, of een zachte Brexit komt, beiden hebben aanzienlijke gevolgen voor personen, bedrijven en de douane.

Brexit webinar "Belgian Ports & Industry Day"

Op woensdag 4 november vond er in kader van de Brexit een Belgian Ports & Industry Day onder de vorm van een webinar plaats. De webinar was georganiseerd door HM Government in samenwerking met VOKA West-Vlaanderen, APZI en Port of Zeebrugge.

Exporteren uit of importeren in de EU? Een nieuwe tool!

DG Trade stelt sinds kort een nieuwe webpagina ter beschikking aan het grote publiek: Acces2Markets, met als doel u het leven als importeur of exporteur een stuk makkelijker te maken.

Bekijk onze bedrijfspresentatie en ontdek onze missie, waarden, organigram en zoveel meer!

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen is een complexe organisatie. Om een duidelijker beeld te krijgen en ons beter te leren kennen, stellen we graag onze bedrijfspresentatie voor!

Douane ontdekt recordhoeveelheid cocaïne

Op 27 oktober 2020 vond de Belgische douane 11.497,5 kg cocaïne in een container afkomstig uit Guyana. Een absolute topvangst, want nooit eerder werd zo een hoeveelheid cocaïne in één zeecontainer aangetroffen.

Ook de Douane bekommert zich om het milieu

De Belgische douane nam in samenwerking met o.a. het Departement Omgeving, dienst handhaving van de Vlaamse Overheid, van 14 september tot en met 11 oktober deel aan de operatie Demeter VI.

Update COVID 19: FFP1 maskers

FFP maskers worden volgens de norm wel degelijk ingedeeld in drie categorieën: FFP1, FFP2 en FFP3. Deze 3 soorten zijn allemaal persoonlijke beschermingsmiddelen.

Sluiting kantoren op 2 en 11 november 2020

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zijn gesloten op 2 en 11 november 2020, met uitzondering van de diensten die verband houden met haven- en luchthavenactiviteiten, die in 24u/24 en 7d/7 shiften worden georganiseerd.

Douane ontmantelt illegale sigarettenfabriek

De douane heeft vandaag een illegale sigarettenfabriek ontmanteld in Sint-Jans-Molenbeek.

Pagina's