Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 512 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 512 resultaten

Supplement 112 van het Enig document met de wijzigingen die van toepassing zijn vanaf 12 juli 2024

Vandaag verscheen het supplement 112 van het Enig Document dat verscheidene wijzigingen bundelt die van toepassing zijn vanaf 12 juli 2024.  

MASP - Tijdschema's worden herzien

De MASP timings worden op dit moment herbekeken en getoetst aan zowel externe (EU) en interne (Douane / IT) afhankelijkheden en beperkingen.     Hoe dan ook kan nu reeds gesteld worden dat de timing van de volgende applicaties is uitgesteld:  

De douane onderschepte ook in 2024 al heel wat cocaïne in de Antwerpse haven

In de eerste zes maanden van 2024 nam de AAD&A een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne in beslag in de haven van Antwerpen. Met een totaal van 62 inbeslagnames, goed voor 22.276 kg aan cocaïne, blijft de trend van de afgelopen jaren voortduren.

Verplicht gebruik PoUS vanaf 1 augustus

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) communiceerde dat het vanaf 01 maart 2024 in principe verplicht is om uniestatusbewijzen via het PoUS-systeem aan te vragen.

MASP - IDMS is nog niet beschikbaar

​De inproductiestelling van de 

MASP – AES is beschikbaar

De nieuwe IT-applicatie AES (Automated Export System) is nu in productie. Vanaf nu kunnen economische operatoren beginnen met het aansluiten van hun IT-systemen op deze nieuwe douaneapplicatie, om erna geleidelijk aan hun aangiftes te beginnen insturen.

Supplement 111 van het Enig document met de wijzigingen die van toepassing zijn vanaf 14 juni 2024

Vandaag verscheen het supplement 111 van het Enig Document dat verscheidene wijzigingen bundelt die van toepassing zijn vanaf 14 juni 2024.  

Terugbetaling van accijnzen voor professionele diesel – overgangsperiode voor de digitale aanvragen

De verplichting om aangiftes voor de terugbetaling van accijnzen voor professionele diesel digitaal in te dienen is op 1 juni 2024 van kracht geworden voor zowel Belgische als buitenlandse aanvragers.

Herziening van de MASP-timing

De AAD&A heeft enkele wijzigingen aangebracht aan de MASP planning. Hier zijn de voornaamste wijzigingen op korte termijn. Voor de nieuwe IT-applicatie AES (Automated Export System:

Pagina's