Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 497 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 497 resultaten

Preferentiële oorsprong: inwerkingtreding Vrijhandelsovereenkomst EU-Nieuw-Zeeland

De vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland, die op 9 juli 2023 in Brussel is ondertekend, zal op 1 mei 2024 in werking treden.

Preferentiële oorsprong: bijwerking van informatienota EU-Vietnam

De informatienota "EU-Vietnam" kreeg een update:

Herziening van de MASP-timing

De AAD&A loopt achter op schema met het beschikbaar stellen van de nieuwe MASP-applicaties. De AAD&A doet zijn uiterste best om u te voorzien van hoogwaardige applicaties.

Een gids voor de G7-procedures van Diamond Office

​Sinds 1 januari 2024 geldt een verbod op ALLE natuurlijke, niet-industriële ruwe of geslepen diamanten van oorsprong uit of uitgevoerd uit Rusland.

MASP: POUS - UPDATE

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen communiceerde dat het vanaf 01 maart 2024 in principe verplicht is om uniestatusbewijzen via het PoUS-systeem aan te vragen. Evenwel, rekening houdend

MASP: PoUS - update

België heeft formeel bij de EU COMM (DG TAXUD) een afwijking (“derogation”) gevraagd mbt het geplande live gaan van het “Proof Of Union Status – PoUS” systeem op 01 maart 2024 omwille van technische problemen en het ontbreken van een API voor Economische Operatoren.

15/02/2024 MASP: PoUS - Update

Vanaf 1 maart 2024 dienen operatoren verplicht gebruik te maken van het nieuwe EU Proof of Union (PoUS) systeem voor de aanvragen van de uniestatusbewijzen T2L en T2LF.

Herziening van de AES timing

In principe zou de nieuwe applicatie voor het insturen van de Uitvoeraangiften, Automated Export System - AES, live gaan op 13 februari 2024 (conform de timing zoals voorzien in de publicatie op

Pagina's