Onze infocenters en kantoren zijn tijdelijk gesloten voor het publiek. U kunt de grote meerderheid van uw administratieve zaken online of per telefoon regelen.

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 283 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 283 resultaten

Lancering IDMS en einde alternatieve procedure

Sinds 1 juli moeten operatoren een aangifte insturen voor alle zendingen via e-commerce, met inbegrip van de zendingen met een kleine waarde.

UPDATE COVID 19: Terugbetaling van accijnzen voor onverkoopbaar tankbier en bier in vaten

In de context van de pandemie van het COVID-19 virus besloot de regering tot de verplichte sluiting van de horecasector vanaf 19 oktober 2020 om middernacht tot 8 mei 2021.

Belgische Douane lanceert succesvol eerste module van nieuw aangiftesysteem

Gisteren is met succes een eerste module van een gloednieuw aangiftesysteem, IDMS genaamd (Import Declarations Management System) gelanceerd. Deze eerste module behandelt aangiftes van zendingen met lage waarde (H7-aangiftes) die vaak e-commerce zendingen zijn.

Vanaf vandaag gelden nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen.

De online verkoop heeft de laatste jaren almaar meer succes. Om een gelijk speelveld te creëren tussen lokale- en EU-handelaars en online verkopers van buiten de EU, heeft de Europese Commissie de btw-regels aangepast.

Supplement 92 van het Enig document met wijzigingen die van toepassing zijn vanaf 01 juli 2021

Vandaag verscheen het supplement 92 van het Enig Document dat verscheidene wijzigingen bundelt die van toepassing zijn vanaf 01 juli 2021.

De H7 e-commerce aangifte (Super reduced dataset for Low value consignment) gaat in België op 01/07 live om 07.00 's morgens

De H7 e-commerce aangifte (Super reduced dataset for Low value consignment) gaat in België op 01/07 live om 07.00 's morgens.

Gedoogperiode “invoering H7”

De AADA stelt tot 15 augustus 2021 een gedoogperiode in voor de bestraffing van inbreuken tegen de nieuwe regels die van kracht gaan op 1/07/2021 met betrekking tot e-co

Halfjaarcijfers drugs in de Antwerpse haven: een nieuw record in de maak

Minister Van Peteghem bracht samen met de nieuwe Executive Director van het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en de World Customs Organization (WCO) in het kader van hun samenwerking in de strijd tegen drugs, een bezoek aan Belgian New Fruit Wharf (BNFW) te Antwerpen.

Op 3 juni verstrengt de aangifteplicht voor liquide middelen bij het binnenkomen of verlaten van de Europese Unie

Het begrip liquide middelen dekt vanaf dan niet alleen contant geld en verhandelbare instrumenten aan toonder, maar ook bepaalde soorten goud.

Invoer van wijnbouwproducten in de Europese Unie: VI-1 documenten

Invoer van wijnbouwproducten in de Europese Unie

Pagina's