Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 204 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 204 resultaten

Bevraging toegelaten exporteur

De Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen wenst zich te informeren over mogelijke problemen met de aanvaarding van de oorsprongsverklaringen van toegelaten exporteurs. 

Kijk vanavond naar Telefacts NU (dinsdagavond 21u45 op VTM)

Kijk vannavond naar Telefacts NU (dinsdagavond 21u45 op VTM) – onze Antwerpse collega’s namen Faroek Ozgünes en zijn team op sleeptouw en gaven hen een inkijk in onze strijd tegen drugs. Bekijk alvast het fotoverslag:

Augustus 2020: herziene algemene nota no-deal BREXIT

De Brexit heeft tot gevolg dat ook het goederenverkeer met het Verenigd Koninkrijk (VK) onderworpen zal worden aan de bepalingen van het douanewetboek van de Unie (DWU) en aan de bijhorende douaneformaliteiten.

Belangrijke mededeling over niet-conforme certificaten inzake goederenverkeer EUR.1 uit Vietnam

Belangrijke mededeling over niet-conforme certificaten inzake goederenverkeer EUR.1 uit Vietnam

Vanaf 1 september 2020 moeten niet-uniegoederen onder de regeling actieve veredeling geplaatst worden vooraleer ze vernietigd kunnen worden

Op basis van de richtlijnen van het Douanewetboek van de Unie (DWU) betreffende de bijzondere regelingen moeten niet-Uniegoederen onder de regeling actieve veredeling (AV) geplaatst worden door de operator alvorens ze vernietigd kunnen worden.

3 augustus 2020 - Start van het digitale systeem e-INF

Sedert 3 augustus 2020 is het mogelijk om in België gebruik te maken van het nieuwe systeem e-INF van de Europese Commissie  voor vergunningen bijzondere douaneregelingen (actieve veredeling / passieve veredeling) alsook voor nationa

Update COVID 19: Verlenging van de termijn van vrijstelling van rechten en btw bij invoer op goederen ter bestrijding van COVID 19

Het besluit van (EU) 2020/491 van de Commissie van 3 april 2020, werd gewijzigd door het besluit van 23 juli 2020, (EU) 2020/1101 en vandaag gepubliceerd in Publicatieblad L 241 van 27 juli 2020.

Professionele diesel: Nieuw webformulier voor de papieren aangifte

Wanneer u uw aangifte voor de terugbetaling inzake professionele diesel op papier indient kan u vanaf nu gebruik maken van het nieuwe webformulier.

Onze kantoren op 20 en 21 juli 2020

De diensten van de douane die verband houden met haven- en luchthavenactiviteiten werken uiteraard 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

Persconferentie over drugs en voorstelling van de sideloader in Antwerpen

Vandaag stelde de douane haar halfjaarlijkse cijfers voor over de strijd tegen drugs en de cocaïnetrafiek in de Antwerpse haven. België ging immers midden maart in een zogenaamde ‘lockdown light’. Iets later werden de grenzen gesloten voor niet-essentiële verplaatsingen.

Pagina's