Vanaf 1 september 2021 ontvangen wij u opnieuw in al onze kantoren, maar enkel op afspraak. 

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 146 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 146 resultaten

Vanaf 1 januari 2022 wijzigen de structuur en de accijnstarieven voor aardgas en elektriciteit en is een vergunning ‘energieproducten en elektriciteit van het type eindgebruiker’ vereist voor het bekomen van een accijnsvrijstelling

Op 1 januari 2022 treedt de herziening van de programmawet van 27 december 2004 in werking waardoor de structuur en de tarieven van de accijnzen op aardgas en elektriciteit wijzigen. Door deze wijziging zal elektriciteit onderworpen worden aan een bijzonder accijns.

Kijk uit voor namaak als je online shopt!

Douanecontroles op namaak hebben dit jaar reeds 14.668 vaststellingen opgeleverd. Bij deze controles werden bijna 821.149 voorwerpen in beslag genomen, met een totale economische waarde van +/- 32,5 miljoen euro.

Welke diensten zijn er op 2, 12 en 15 november 2021 open of gesloten bij de AAD&A?

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zijn gesloten op 2, 12 en 15 november 2021 met uitzondering van de diensten die verband houden met haven- en luchthavenactiviteiten en met controles op de openbare weg die 7d/7 worden georganiseerd.

Inhuldiging Grenscontrolepost te Gent

Gisteren werd de Grenscontrolepost te Gent officieel ingehuldigd door minister van Financiën Vincent Van Peteghem, minister van Landbouw David Clarinval en de CEO van North Sea Port Daan Schalck. 

Grensoverschrijdend verkeer liquide middelen - Nieuwe formulieren voor verkeer binnen de EU

Op 3 september 2021 werd het koninklijk besluit van 29 augustus 2021 tot wijziging van het koninklijk besluit van 26 januari 2014 houdende maatregelen ter controle van het grensoverschrijdend verkeer van liquide middelen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Kom op 26 augustus de Hondenbrigade van de Douane bewonderen op het strand van Koksijde!

Op 26 augustus (Internationale Hondendag) wordt voor de eerste maal de WVL4 Nationale K9-dag te Koksijde georganiseerd.

Grootste douaneactie ooit in de strijd tegen illegale sigarettenfabrieken

Gisteren, 4 augustus 2021, heeft de Administratie Opsporing van de Algemene Administratie van Douane en Accijnzen huisvisitaties uitgevoerd in magazijnen te Aartselaar, Tongeren, Frasnes-Lez-Anvaing, Eeklo, Bree (meerdere locaties), Drogenbos, Charleroi en Leuze-en-Hainaut.

UPDATE COVID 19: Terugbetaling van accijnzen voor onverkoopbaar tankbier en bier in vaten

In de context van de pandemie van het COVID-19 virus besloot de regering tot de verplichte sluiting van de horecasector vanaf 19 oktober 2020 om middernacht tot 8 mei 2021.

Pagina's