Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 165 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 165 resultaten

Vervoer van brandstof in een jerrycan

Met de nieuwe stijging van de brandstofprijzen komen sommige chauffeurs in de verleiding om met een paar lege jerrycans in de kofferbak een ritje naar Luxemburg te maken. Maar wat zegt de wet hierover? 

Supplement 97 van het Enig document met de wijzigingen die van toepassing zijn vanaf 8 april 2022

Vandaag verscheen het supplement 97 van het Enig Document dat verscheidene wijzigingen bundelt die van toepassing zijn vanaf 8 april 2022.  

UPDATE - TIJDELIJKE VERLAGING VAN DE BIJZONDERE ACCIJNZEN EN HET CLIQUET-SYSTEEM

Om aanspraak te maken op de terugbetaling van accijnzen moet het standaardformulier uiterlijk op donderdag 24 maart om 24.00 uur ingediend worden.

De Douane zal aanwezig zijn op het Vakantiesalon van 24 tot en met 27 maart 2022!

Van 24 tot en met 27 maart 2022 opent Brussels Expo opnieuw zijn deuren voor de 63ste editie van het Vakantiesalon van Brussel!

Illegale handel in sigaretten: een primeur op Luxemburgs grondgebied!

Na een onderzoek dat meer dan een jaar geleden is gestart, is de Douane, samen met de  plaatselijke en de federale politie, dinsdagmorgen binnengevallen in de loodsen die zich achter het Doggy Palace in Aarlen bevonden.

Update 3 maart: Crisis Oekraïne - Overzicht maatregelen EU

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen heeft een uiteenzetting over Verordeningen 2022/328, 2022/345 en 2022/355 opgesteld.

Uitvoer/verzending van humanitair materiaal naar Oekraïne

Om de verzending en uitvoer van humanitair materiaal naar Oekraïne te vergemakkelijken door personen die buiten de Europese Unie zijn gevestigd (personen die bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd en België oversteken om de Oekraïense grens te bereiken), beschouwen de Belgische do

Invoer van persoonlijke goederen door vluchtelingen uit Oekraïne

Particulieren, vluchtelingen in België uit Oekraïne, genieten vrijstelling van invoerrechten en btw, van toepassing op persoonlijke goederen (persoonlijke bezittingen, inclusief hun voertuigen) bij verplaatsing van hun normale verblijfplaats, in toepassing van artikel 11 van Verordening (EG) nr.

Crisis Oekraïne: Beperkende maatregelen EU

Er zijn beperkende maatregelen ingesteld door de EU als gevolg van de crisis in Oekraïne. Deze gelden op de invoer en uitvoer van onder andere goederen naar Rusland en de oblasten Donetsk en Loehansk. 

Pagina's