Vanaf 1 september 2021 ontvangen wij u opnieuw in al onze kantoren, maar enkel op afspraak. 

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 264 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 264 resultaten

Vanaf 1 januari 2022 wijzigen de structuur en de accijnstarieven voor aardgas en elektriciteit en is een vergunning ‘energieproducten en elektriciteit van het type eindgebruiker’ vereist voor het bekomen van een accijnsvrijstelling

Op 1 januari 2022 treedt de herziening van de programmawet van 27 december 2004 in werking waardoor de structuur en de tarieven van de accijnzen op aardgas en elektriciteit wijzigen. Door deze wijziging zal elektriciteit onderworpen worden aan een bijzonder accijns.

Kijk uit voor namaak als je online shopt!

Douanecontroles op namaak hebben dit jaar reeds 14.668 vaststellingen opgeleverd. Bij deze controles werden bijna 821.149 voorwerpen in beslag genomen, met een totale economische waarde van +/- 32,5 miljoen euro.

UPDATE COVID-19: AEO-evenement "3C" uitgesteld tot 31/03/2022

Naar aanleiding van de laatste COVID-beschermingsmaatregelen en de steeds toenemende cijfers met betrekking tot de besmettingsgraad, heeft het Directiecomité van de FOD Financiën uit veiligheidsoverwegingen beslist om het AEO-event “3C” niet te laten doorgaan op 9 december 2021.

Update "Border Operating Model" van het VK

Het VK heeft een aangepaste versie van het Border Operating Model gepubliceerd (

Virtuele infosessie CCEI (Customs Control Equipment Instrument) op 17 november 2021

Op 17 november organiseert DG TAXUD een virtuele infosessie in de vorm van een workshop, gericht op fabrikanten van apparatuur ro

Welke diensten zijn er op 2, 12 en 15 november 2021 open of gesloten bij de AAD&A?

De meeste diensten van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen zijn gesloten op 2, 12 en 15 november 2021 met uitzondering van de diensten die verband houden met haven- en luchthavenactiviteiten en met controles op de openbare weg die 7d/7 worden georganiseerd.

Via de Fin Shop loopt er t.e.m. 30 november om 10u een openbare verkoop van 71 loten diamant en edelstenen voor professionelen uit de sector

De beschrijving, de voorwaarden en alle nuttige documentatie kan u terugvinden op de website van de Fin Shop. 

Inhuldiging Grenscontrolepost te Gent

Gisteren werd de Grenscontrolepost te Gent officieel ingehuldigd door minister van Financiën Vincent Van Peteghem, minister van Landbouw David Clarinval en de CEO van North Sea Port Daan Schalck. 

Pagina's