Vanaf 1 september 2021 ontvangen wij u opnieuw in al onze kantoren, maar enkel op afspraak. 

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 42 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 42 resultaten

Update COVID 19: Douane en belastingvrijstellingen bij rampen

Douane en belastingvrijstellingen bij rampen – De Commissie heeft besloten om rechten en btw bij invoer op goederen nodig ter bestrijding van de pandemie van het COVID-19-virus te schorsen.

Goederen ter bestrijding van Covid-19: verlenging van de vrijstelling van rechten en btw bij invoer tot en met 31 december 2021

De invoer van goederen ter bestrijding van Covid-19 is tot en met 31 december 2021 vrijgesteld van invoerrechten en btw bij invoer (1). Deze volledige btw-vrijstelling bij invoer heeft voorrang op de toepassing van het tijdelijk verlaagd btw-tarief van:

Coronavirus – verlenging en nieuwe ondersteuningsmaatregelen

Deze verlengde en nieuwe maatregelen zullen binnenkort in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en zullen in afwachting daarvan reeds worden toegepast. Maatregelen die uitgebreid of verlengd worden 1. Vrijstelling coronapremies nog tot eind 2021

Update COVID 19: Wijzigingen in verplichting tot het aangeven van een nationale aanvullende code voor vaccins, mondmaskers en testkits

Naar aanleiding van wijzigingen in de structuur van de Gecombineerde Nomenclatuur zijn volgende nationale codes van toepassing bij invoer vanaf 01/01/2021.

UPDATE COVID 19: wijzigingen in de goederencodes bij het aangeven van een nationale aanvullende code voor mondmaskers

Vanaf 3 oktober 2020 wordt er door de Europese Commissie een wijziging aan TARIC ingevoerd om een beter onderscheid te maken tussen de verschillende soorten mondmaskers.

Update COVID 19: Verlenging van de termijn van vrijstelling van rechten en btw bij invoer op goederen ter bestrijding van COVID 19

Het besluit van (EU) 2020/491 van de Commissie van 3 april 2020, werd gewijzigd door het besluit van 23 juli 2020, (EU) 2020/1101 en vandaag gepubliceerd in Publicatieblad L 241 van 27 juli 2020.

Persconferentie over drugs en voorstelling van de sideloader in Antwerpen

Vandaag stelde de douane haar halfjaarlijkse cijfers voor over de strijd tegen drugs en de cocaïnetrafiek in de Antwerpse haven. België ging immers midden maart in een zogenaamde ‘lockdown light’. Iets later werden de grenzen gesloten voor niet-essentiële verplaatsingen.

Update COVID 19: Verplichting tot het aangeven van een nationale aanvullende code voor COVID-19 testkits

Het in het vrije verkeer brengen van COVID 19-testkits is onderhevig aan kwaliteitsvereisten zoals bepaald in de Richtlijn 98/79/EG van 27 oktober 1998 betreffende medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek en omgezet in nationale wetgeving met het KB van 14 november 2001 betreffende medische

Vorige week bezocht een camerateam van NBC News de GIP Linkeroever

Onze Administrateur-generaal en enkele collega's gaven tekst en uitleg over de controle van geselecteerde containers. Bent u benieuwd wat er gezegd werd?

Update COVID 19: Ondersteuningsmaatregelen met betrekking tot de betalingstermijnen - UPDATE

Verlenging van de termijn tot 31 december 2020. Voor de houders van een kredietrekening, zullen alle aangiften ingediend in PLDA vóór 1 januari 2021 automatisch genieten van de verlenging van de betalingstermijn.

Pagina's