Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Vandaag viert de Douanegemeenschap wereldwijd de Internationale Douanedag

Datum:

Ter gelegenheid van de Internationale Douanedag kreeg Manneken Pis in aanwezigheid van minister Van Overtveldt en de secretaris-generaal van de Werelddouaneorganisatie, de heer Mikuriya, vandaag het uniform van fiscaal expert bij de Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen (AAD&A). Een uniform dat het oude van Grootbrigadier, waarover de oudste inwoner van Brussel al sinds 1951 beschikte, vervangt.

Daarnaast kregen ook 10 douaniers uit handen van Kristian Vanderwaeren, de Administrateur-generaal van de AAD&A, een medaille voor hun uitzonderlijke prestatie of inzet.  

De Internationale Douanedag is een initiatief dat door de Werelddouaneorganisatie (WDO) in het leven is geroepen. De WDO is de vertegenwoordiger en tegelijkertijd woordvoerder van de Internationale Douanegemeenschap.

26 januari, de Internationale Douanedag, is een feest voor alle ambtenaren van Douane en Accijnzen! Het is vandaag dan ook de ideale gelegenheid om alle douaniers in de bloemetjes te zetten voor het dagelijks realiseren van hun fiscale- en economische taken. Denk maar aan:

  • de veiligheid van de burgers waarborgen,
  • de gemeenschap beschermen tegen oneerlijke en onwettige handel,
  • de strijd tegen namaak,
  • de concurrentiepositie van Europese bedrijven verhogen,
  • de inning van douaneheffingen en btw bij invoer,
  • de inning van accijnzen.

Deze dag is ook een bedanking aan alle douaniers die ingevolge de aanslagen van maart 2016 ingezet werden om de veiligheid van het land te garanderen.

Fotoverslag