Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Attest 281.86 - Kinderopvang

Algemene informatie over het attest

Informatie over de indiening van het attest

U kunt het attest op twee manieren indienen. Voor beide manieren moet u eerst toegang krijgen tot de toepassing Belcotax-on-web.

  • Verzending in een XML-bestand

    Bij het indienen van een groter aantal attesten raden wij u aan een XML-bestand te verzenden. Wij stellen een  voorbeeld XML (ZIP, 1.78 KB) ter beschikking. Een gedetailleerde beschrijving kunt u terugvinden in het XSD-schema op de pagina 'Technische documentatie'.  

    In Windows kunt u ook gebruikmaken van de hulptool  BowConvert86 (ZIP, 471.33 KB). Dat programma laat u toe om een  voorbereidend Excel-bestand (XLSX, 15.52 KB) om te zetten naar een XML-bestand. Dat XML-bestand comprimeert u vervolgens in een zipbestand, dat u uploadt in de toepassing Belcotax-on-web. U kunt BowConvert86 offline gebruiken, onafhankelijk van Belcotax-on-web. Een handleiding en gebruikersvideo’s lichten het gebruik van de tool toe.

  • Manuele codering

    Als u maar een klein aantal attesten moet indienen, kunt u deze best handmatig ingeven (coderen) in Belcotax-on-web. Dat is pas mogelijk vanaf februari volgend op het jaar van betaling. Een  handleiding (PDF, 753.89 KB) bevat een stapsgewijze beschrijving van de indieningsprocedure.

U kunt achteraf fiches nog  wijzigen, annuleren of toevoegen (PDF, 835.07 KB).