Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Hoe toegang krijgen tot Intervat?

U moet zich persoonlijk aanmelden en zo nodig de juiste rol hebben om in naam van een onderneming te kunnen handelen (ongeacht of u al dan niet actieve mandaten hebt).
 

1. Aanmelden in eigen naam

Er zijn meerdere alternatieven om zich aan te melden:

  • met een Belgische elektronische identiteitskaart (eID) of een elektronische kaart voor buitenlanders uitgegeven in België
  • met itsme® (als u een Belgische elektronische identiteitskaart hebt)

U beschikt niet over een Belgische eID of elektronische kaart voor buitenlanders? Dan hebt u de volgende mogelijkheden om zich aan te melden:

  • U kunt zich via eIDAS aanmelden met uw eigen nationaal (dus niet-Belgisch) elektronisch identificatiemiddel, erkend op Europees niveau.
    U hebt een ‘bis-nummer’ nodig om eIDAS te kunnen gebruiken. Hebt u nog geen bisnummer? Als u in een land woont dat eIDAS heeft geïmplementeerd, kunt u vanaf eind januari een bis-nummer krijgen wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt bij eIDAS. Meer informatie volgt binnenkort.
  • U kunt zich laten registreren door u aan te bieden in een ‘registratiekantoor’. Maak een afspraak bij de dienst bevolking van een gemeente met een lokaal registratiekantoor.
  • Als u over geen van die aanmeldmogelijkheden beschikt, kunt u toegang tot Intervat aanvragen via ‘ForReg’. Selecteer het domein 'VAT/CORPORATE INCOME TAX' wanneer u het ForReg-formulier invult. Kies in ‘Contextkeuzevoor Voor een onderneming’. In Bedrijfsregistratienummer’ vermeldt u uw Belgisch ondernemingsnummer (dat u vindt in de Kruispuntbank Ondernemingen).

2. Optreden in naam van een onderneming

Om ervoor te zorgen dat medewerkers van een onderneming in naam van die onderneming kunnen blijven optreden (anders dan met een certificaat), moet de wettelijke vertegenwoordiger (of gelijkwaardige functie) hen specifieke rollen toewijzen voor de e-service, ongeacht hoe ze zich aanmelden.
 

Vragen?

Belgische elektronische identiteitskaart (eID) of elektronische vreemdelingenkaart

itsme®

eIDAS

  • Om te weten of eIDAS beschikbaar is voor uw land, ga naar het aanmeldscherm van Intervat en klik op ‘Aanmelden met een elektronische identificatiemiddel erkend op Europees niveau’.
  • Wat hebt u nodig voor uw eerste aanmelding bij eIDAS?
  • Andere vragen: contacteer de bevoegde autoriteit van het betrokken land.

Registratiekantoren