Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Incodering Ubo-register

Incodering Ubo-register

 • Het lukt niet om de uiteindelijke begunstigde van een tussenliggende entiteit toe te voegen.

  Afhankelijk of bij de tussenliggende entiteit de UBO’s al werden aangeduid, kan u onderstaande stappen volgen.

  UBO’s van de tussenliggende entiteit al aangeduid

  Daarna dient u op onderstaande knop te klikken langs de tussenliggende entiteit. Dan heeft u de mogelijkheid om de uiteindelijke begunstigden aan te duiden.

  UBO’s van de tussenliggende entiteit nog niet aangeduid

  U dient op onderstaande knop klikken langs de tussenliggende entiteit en de UBO handmatig in te voeren.

 • Hoe codeer ik mijn gegevens als ik zowel leidinggevende van mijn bedrijf als aandeelhouder ben?

  U moet zich registreren als aandeelhouder met aandelen of stemrechten (UBO klasse 1), niet als leidinggevende (UBO klasse 3). Alleen als u niet voldoende aandelen of stemrechten bezit, of als u op geen enkele andere manier zeggenschap heeft over uw bedrijf, kunt u zich registreren als leidinggevende.

  Om de controle-informatie van een uiteindelijke begunstigde of doorstroomde entiteit te wijzigen, gaat u naar het dossier van de entiteit en klikt u op de knop "Wijzigen" op dezelfde manier als bij het toevoegen van uw uiteindelijke begunstigde. Klik vervolgens op het nummer in de kolom "%". U kunt dan de gewenste wijzigingen aanbrengen door de gecodeerde informatie te vervangen of de juiste categorie te selecteren in het drop-down menu. Klik op de knop "Opslaan" om de aangebrachte wijzigingen op te slaan (zie punt 4.1 van de gebruikershandleiding).

 • Hoe moet ik een stavend document toevoegen aan het UBO-register?

  U dient via het online platform elk document op te laden dat aantoont dat de informatie met betrekking tot een uiteindelijke begunstigde adequaat, nauwkeurig en actueel is. Vooreerst gaat u naar het tablad “controlestructuur”.

  Vervolgens klikt u op dit icoontje  “De controle wijzigen”. Er zal een nieuw pop-upvenster geopend worden. U klikt op “wijzigen” en daarna op “Kies een bestand”.