Biztax

Vzw of stichting? Meer info over de aangifte in de rechtspersonenbelasting.

Via Biztax kunt u aangiften in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting en de belasting niet-inwoners/vennootschappen indienen.
 

Actualiteiten
 

 • 17-09-2019 - Aangiften in de VenB, RPB en BNI-ven: verlenging van de indieningstermijn tot en met 10 oktober 2019

  Door de recente technische problemen en de late opening van Biztax (begin juli 2019) heeft de minister van Financiën beslist extra tijd te geven tot en met donderdag 10 oktober 2019 voor het indienen van de aangifte in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting en de belasting niet-inwoners vennootschappen.

  Deze bijkomende termijn geldt voor alle aangiften die moesten ingediend worden tegen 26 september 2019.

   
 • 19-08-2019 - Gebruikt u een Mac om toegang te krijgen tot Biztax?

  Wij raden u aan om uw Mac te configureren Downloadable file volgens deze instructies (PDF, 457.75 KB).

   
 • 13-08-2019 - Het gebruik van “Internet Explorer” wordt NIET langer ondersteund

  Wanneer u de applicatie Biztax raadpleegt, raden wij het gebruik van een recente versie van één van de volgende webbrowsers aan: Waarom GEEN Internet Explorer meer?
  “Internet Explorer” is een compatibiliteitsoplossing voor oude websites en applicaties. Microsoft ondersteunt er geen nieuwe webstandaarden meer voor. En hoewel er inderdaad nog websites goed werken op Internet Explorer, is het voor ontwikkelaars de norm geworden om hun websites en applicaties te testen in moderne browsers. Dit is ook zo meegedeeld door Chris Jackson – bij Microsoft wereldwijd verantwoordelijk voor cybersecurity (blogpost).
   
 • 05-08-2019 - Downloadable file Tax shelter erkende audiovisuele werken en tax shelter erkende podiumwerken - tarief VenB en BNI/Ven op voorheen vrijgestelde winst (PDF, 59.72 KB)
   

 • 15-07-2019 - Nieuwigheden 2019 - Voorafbetalingen
  De 'In aanmerking te nemen voorafbetalingen' (code 1810 in de aangifte) wordt niet langer uitgesplitst per kwartaal. Downloadable file Meer info (PDF, 428.36 KB)
   
 • 08-07-2019 - Biztax aanslagjaar 2019 is beschikbaar
  De aangifte en haar bijlagen in het Duits zijn nog niet volledig beschikbaar in Biztax.
   
 • 14-09-2018 - Aangiften in de vennootschapsbelasting en in de belasting niet-inwoners - vennootschappen (alle aanslagjaren) - probleem in het formulier 275R 
  We hebben een probleem vastgesteld in het formulier 275R voor de investeringsreserve. In dit formulier bevindt zich een overzichtstabel van de investeringen in afschrijfbare materiële of immateriële vaste activa waarbij investeringen worden ingevuld over drie belastbare tijdperken.
   
  Maar in deze tabel wordt de visualisatie van de ingevulde gegevens vervormd: er worden bijkomende lijnen ingevuld en ingevulde informatie in belastbaar tijdperk-1 en belastbaar tijdperk-2 verdwijnt.
   
  Onze ICT-diensten zijn actief op zoek naar een oplossing voor dit probleem.
  In afwachting vragen we u om deze overzichtstabel uitzonderlijk niet in te vullen maar hem als pdf toe te voegen bij de ‘andere bijlagen’ in de aangifte.
   
  We zullen u zo spoedig mogelijk meer informatie verstrekken.
   

Archief