Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Biztax

Vzw of stichting? Meer info over de aangifte in de rechtspersonenbelasting.

Via Biztax kunt u aangiften in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting en de belasting niet-inwoners/vennootschappen indienen.

Ga naar Biztax

Actualiteiten

 • 02.10.2023 - Commerciële certificaten ‘Isabel’ en ‘Globalsign’ geven vanaf 31 januari 2024 geen toegang meer tot de e-services van de FOD Financiën

  Vanaf die datum zult u met deze certificaten dus niet meer kunnen inloggen op Biztax.

  Alternatieven?

  Er zijn meerdere alternatieve manieren om in te loggen:

  • met een Belgische elektronische identiteitskaart (eID) of een elektronische kaart voor buitenlanders
  • met itsme® (om itsme® te activeren hebt u een Belgische elektronische identiteitskaart nodig)

  U beschikt niet over een Belgische eID of elektronische kaart voor buitenlanders? Dan hebt u de volgende mogelijkheden om u aan te melden:

  • U kunt zich via eIDAS aanmelden met uw eigen nationaal (dus niet-Belgisch) elektronisch identificatiemiddel, erkend op Europees niveau.
  • U kunt zich laten registreren door u aan te bieden in een ‘registratiekantoor’. Maak een afspraak bij de FOD BOSA (in Brussel) of bij de dienst bevolking van een gemeente met een lokaal registratiekantoor. Na registratie krijgt u een gebruikersnaam en paswoord om in te loggen, in combinatie met een ‘digitale sleutel’ via e-mail, sms of mobiele app.
  • Als u zich niet fysiek naar België kunt begeven, zult u zich via een online registratiemodule kunnen registreren. Die module is nog in ontwikkeling. Meer info hierover volgt in de komende maanden.

  Vragen?

  Contacteer ons via het algemeen contactformulier. Kies als onderwerp ‘Technische vragen over informaticatoepassingen’. Vervolgens kiest u in het veld ‘Betreft’ voor ‘Toegang (eID of commercieel certificaat)’
 • 07.09.2023 - IT-onderhoud in het weekend van 9 en 10 september 2023

  Het volgende IT-onderhoudsweekend vindt plaats in het weekend van 9 en 10 september 2023. Er zal geen totale onderbreking van onze e-services zijn, maar storingen zijn tijdens deze periode mogelijk.

  Bedankt voor uw begrip.
   
 • 31.08.2023 - Dien uw aangifte uiterlijk op 8 september in en krijg voorrang bij de behandeling

  Als u uw aangifte ten laatste op 8 september 2023 indient en die aanleiding geeft tot een terugbetaling, dan zullen we die aangifte bij voorrang behandelen. Daardoor zult u de terugbetaling, behoudens uitzondering, ten laatste eind december 2023 ontvangen.

  De uiterste indieningsdatum voor de aangiften VenB – RPB – BNI-Ven voor het aanslagjaar 2023, met balansdata van 31 december 2022 tot en met 28 februari 2023, is 9 oktober 2023.

 • 28.04.2023 - Opening Biztax aanslagjaar 2023

  Moet u uw aangifte in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting of de belasting niet-inwoners vennootschappen indienen? Biztax is nu beschikbaar voor het aanslagjaar 2023.

  De uiterste indieningsdatum voor de aangiften met balansdata van 31 december 2022 tot en met 28 februari 2023 is 9 oktober 2023.

  Als u uw aangifte ten laatste op 8 september 2023 indient en ze geeft aanleiding tot een terugbetaling, dan zullen we die bij voorrang behandelen. Daardoor zal u de terugbetaling, behoudens uitzondering, ontvangen ten laatste eind december 2023.


Archief