Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Belgische Maatschappij voor Internationale Investeringen (BMI)

De BMI is een naamloze vennootschap van het gemengde type. 63,34% van het kapitaal is in handen van publieke aandeelhouders (De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij en de Nationale Bank van België). De belangrijkste particuliere aandeelhouders zijn BNP Paribas en ING.

De "Belgische maatschappij voor internationale investering"(BMI) wil bijdragen tot de buitenlandse expansie van Belgische ondernemingen (d.m.v. het nemen van participaties en het verstrekken van kredieten) voor zover deze investeringen een positieve impact hebben op de uitvoer van goederen en diensten, en derhalve ook op de tewerkstelling in ons land.

Gelet op de sterke marktexpansie en de relatieve openheid voor buitenlandse investeerders blijken bepaalde opkomende landen een sterke aantrekkingskracht uit te oefenen als vestigingsplaats voor buitenlandse directe investeringen.

De uitvoer vergt vaak een lokale aanwezigheid in de vorm van een buitenlandse directe investering. In de meeste gevallen blijkt dat een Belgische investering de uitvoer vanuit de Belgische vestiging doet toenemen. Dit heeft een positieve impact op de bestellingen en tewerkstelling in België. Maar de Belgische KMO's stuiten hierbij meestal op het probleem van de financiering van hun kapitaalinbreng, die hun draagkracht ver overstijgt.

De rol van de Administratie Internationale en Europese Financiële Aangelegenheden

Een ambtenaar van de Administratie is lid van de Raad van Bestuur van de BMI.

Belgische Maatschappij voor Internationale Investeringen

  • opgericht in 1971
  • eigen vermogen op 31/12/18: 37 miljoen EUR

Website

www.bmi-sbi.be