Vertegenwoordiging in de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank

Internetsite

www.iadb.org

Kiesgroep

  • België
  • China
  • Duitsland
  • Israël
  • Italië
  • Nederland
  • Zwitserland

Beheerder

Christiane BOEGEMANN-HAGEDORN (DE)
tél.: +1 202 623 1171
e-mail : cboegemann@iadb.org

Adviseur

Michaël BOSERET (BE)
tel.: +1 202 623 2641
e-mail : mboseret@iadb.org

Biografie Michaël Boseret

Sinds oktober 2018 is Michaël Boseret junior adviseur van de Belgische bewindvoerder van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank voor de kiesgroep België, China, Duitsland, Israël, Italië, Nederland en Zwitserland, en voor de kiesgroep Oostenrijk, België, China, Duitsland, Italië en Nederland bij de Inter-Amerikaanse Investeringsmaatschappij (IIC/IDB Invest).

In oktober 2018 werd Michaël Boseret junior adviseur bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Tot juni 2019 was hij tezelfdertijd ook nog plaatsvervangend bewindvoerder voor Oostenrijk, België, China, Duitsland, Italië en Nederland bij de Inter-Amerikaanse Investeringsmaatschappij (IIC), die in november 2017 werd omgedoopt tot IDB Invest.

Voordat hij bij de IDB aan de slag ging, werkte Michaël drie jaar lang op de Administratie van de Thesaurie van de FOD Financiën, waar hij de FOD en België vertegenwoordigde in verschillende comités die zich ontfermden over financiële, budgettaire en economische aangelegenheden op internationaal en Europees niveau. Tijdens die periode was Michaël ook nog desk officer voor België bij het Europees stabiliteitsmechanisme.

In de verschillende functies die hij bij de overheid en in de privésector vervulde, bouwde Michaël Boseret een internationale, economische en financiële ervaring op.

Voordat hij een traineeship bij de FOD Buitenlandse Zaken aangeboden kreeg, verleende Michaël ondersteuning aan het departement Economie en Handel van de EU-delegatie bij Colombia bij het implementeren van het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Colombia. Hij werkte ook voor een consultingbedrijf (DevStat) in Spanje, waar hij internationale projecten op het vlak van statistische, zakelijke en beleidsgerichte inlichtingen voorbereidde en uitvoerde.

Michaël Boseret heeft een bachelor- en masterdiploma economie op zak van de Solvay Brussels School of Economics and Management (Université Libre de Bruxelles). Hij behaalde ook een manama Europese studies en een manama financieel risicobeheer aan de universiteit Saint-Louis in Brussel. Michaël spreekt vloeiend Frans, Engels en Spaans en heeft een goede kennis van het Nederlands.