Vertegenwoordiging in het Internationaal Monetair Fonds

Internetsite

www.imf.org

Kiesgroep

 • België
 • Armenië
 • Bosnië-Herzegovina
 • Bulgarije
 • Cyprus
 • Georgië
 • Israel
 • Kroatië
 • Luxemburg
 • Macedonië
 • Moldavië
 • Montenegro
 • Nederland
 • Roemenië
 • Ukraïne

Beheerder

Anthony DE LANNOY (BE)
tel. +1 202 623 4640
e-mail: adelannoy@imf.org

Adviseur

Dries COOLS (BE)
tel. +1 202 623 4591
e-mail : dcools@imf.org

Biografie Anthony De Lannoy

Anthony De Lannoy, bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington DC, bouwde een jarenlange ervaring op in internationale economische en financiële onderwerpen.

De heer De Lannoy trad op 1 november 2016 toe tot het College van Bewindvoerders van het IMF.  Als één van de 24 bewindvoerders vertegenwoordigt hij Armenië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Georgië, Israël, Luxemburg, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Moldavië, Montenegro, Nederland, Roemenië en Oekraïne. 

Van november 2014 tot oktober 2016 was de heer De Lannoy werkzaam voor de Belgische ministerie van Financiën, eerst als adviseur financiële sector en vanaf april 2015 als adjunct-directeur economisch en financieel beleid. Als adjunct-directeur stond hij aan het hoofd van een team van adviseurs met expertise op het gebied van overheidsfinanciën, de financiële sector en het internationale economische beleid. De heer De Lannoy was ook lid van het Strategisch Comité van het Agentschap van de Schuld, en van april 2015 tot januari 2016 was hij rapporteur in de werkgroep op hoog niveau over de toekomst van de Belgische financiële sector.

Voordat hij bij het kabinet van de minister van Financiën in dienst trad, werkte de heer De Lannoy bij de dienst Prudentieel beleid en financiële stabiliteit van de Nationale Bank van België.

Van oktober 2009 tot april 2014 werd de heer De Lannoy aangesteld als adviseur van de bewindvoerder van het IMF, eerst in de voormalige Belgische kiesgroep en nadien in de Nederlands-Belgische kiesgroep. In de periode dat hij werkzaam was bij het IMF, ondernam hij verschillende artikel IV- en APFD-missies naar België.

Voordat hij zich bij het IMF voegde, bekleedde de heer De Lannoy van maart 2006 tot augustus 2009 de functie van adviseur internationaal economisch en financieel beleid van de Belgische vice-eersteminister en minister van financiën. Zijn verantwoordelijkheden omvatten onderwerpen met betrekking tot ECOFIN, het IMF, de Wereldbank en andere multilaterale ontwikkelingsbanken. Van juli 2004 tot maart 2006 was de heer De Lannoy werkzaam binnen het departement Internationale samenwerking en financiële stabiliteit van de Nationale Bank van België.

De heer De Lannoy begon zijn carrière in 2003-2004 bij de Belgische NGO Trias als adviseur microfinanciën in de Democratische Republiek Congo en van augustus 2000 tot maart 2003 als financial and country risk analyst binnen het International Risk Analysis Department bij KBC Bank, waar hij een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van een reactie van de bank op de Turkse crisis van eind 2000 en begin 2001.

Anthony De Lannoy behaalde een master in de International Business Economics aan de KU Leuven en een master in de toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. 

BIOGRAFIE Dries Cools

Dries Cools is de Belgische adviseur in het Nederlands-Belgische kiesgroepkantoor van het IMF. Voorafgaand aan deze functie was Dries een beleidsadviseur bankregulering bij de Nationale Bank van België en daarvoor een adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Financiën, gericht op economische en financiële regulering. Dries begon zijn carrière als medewerker bij de kantoren in Londen en Brussel van het advocatenkantoor Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom. Dries behaalde een masterdiploma rechten aan de KULeuven en Harvard Law School en een masterdiploma filosofie aan de KULeuven. Dries heeft publicaties in politieke filosofie en prudentiële regelgeving.