Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Deposito- en Consignatiekas

Bij de Deposito- en Consignatiekas bestaat onze voornaamste taak erin de verschillende deposito's die ons zijn toevertrouwd te beheren, alvorens ze aan het einde van het proces aan de rechthebbenden terug te betalen. Wij blijven deze primaire missie nastreven door met onze tijd mee te gaan om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de burgers en de openbare/particuliere instellingen die een beroep op ons doen. Daarom hebben we e-DEPO gelanceerd, onze toepassing die een 100% digitaal beheer van de depositodossiers mogelijk maakt.

Over ons Maak kennis met onze tool e-DEPO


Ons nieuwsoverzicht

Geplande migratie van solidaire borgtochtdossiers naar e-DEPO - 13/04/2022

In het kader van de digitalisering van de solidaire borgtochten is de migratie van de solidaire borgtochtcategorieën "wet Breyne" en "overheidsopdracht" naar onze nieuwe toepassing e-DEPO gepland vanaf eind april tot midden mei. Zodra de dossiers correct zijn overgedragen, zullen de solidaire borgtochten uitsluitend in e-DEPO worden beheerd. Geen paniek echter: tot het einde van de bouwvakantie is er een overgangsperiode voor vrijgave- en voorafnameverzoeken.

De tegoeden van niet-afgesloten Belgische rekeningen bij de online spaarbank Rabobank.be worden overgebracht naar de Deposito- en Consignatiekas - 10/03/2022

Op 1 september 2022 zal Rabobank.be haar bankactiviteiten in België definitief stopzetten. Op dat ogenblik zullen de tegoeden van de niet-afgesloten rekeningen automatisch worden overgedragen aan Deposito- en Consignatiekas.

Terwijl de klanten van Rabobank.be in België tot 31 augustus 2022 de tijd hebben om alle nodige stappen bij de bank te ondernemen, zullen de tegoeden van de niet-afgesloten rekeningen vanaf 1 september 2022 automatisch naar de DCK worden overgeschreven. Deze tegoeden zullen middels enkele muisklikken terug te vinden zijn via e-DEPO. Deze 100 % digitale toepassing werd ontwikkeld door de DCK ten behoeve van het beheer van depositodossiers.

De Deposito- en Consignatiekas biedt een renteloze depositorekening aan voor gemeenten en scholen - 21/02/2022

De toepassing e-DEPO beschikt voortaan over een rubriek "depositorekening", waarmee gemeenten, scholen en andere lokale besturen hun tegoeden tegen 0% rente kunnen deponeren op een beveiligde digitale rekening bij de Deposito- en Consignatiekas.

De depositorekening kan met enkele muisklikken worden aangemaakt in e-DEPO en stelt elke lokale overheid in staat haar tegoeden in real time en volledig gratis te beheren, bijkomende stortingen uit te voeren of geldopnames te bewerkstelligen. De naleving van de regelgeving inzake gegevensbescherming (GDPR) is eveneens gewaarborgd, net als de permanente toegangsbeveiliging tot het account.

Geplande migraties tussen de vroegere toepassingen van de Deposito- en Consignatiekas en de toepassing e-DEPO - 25/10/2021

Door de geplande migraties tussen de vroegere toepassingen van de Deposito- en Consignatiekas en de toepassing e-DEPO kunnen bepaalde terugbetalingsverzoeken van verschillende soorten dossiers (slapende tegoeden, tegoeden van onvindbare of overleden houders, vennootschappen in vereffening of in gerechtelijke vereffening, fondsen na de sluiting van een faillissement, kantonnementen, andere consignaties) langere verwerkingstijden hebben. Het is belangrijk op te merken dat er geen ongemak of vertraging zal zijn voor terugbetalingsaanvragen die rechtstreeks bij e-DEPO worden ingediend.

Consulteer onze overige nieuwsitems


Hoe kunnen we u helpen ?

Ik wil een huurwaarbaar regelen

Via e-DEPO kunt u in een paar klikken een huurwaarborg opstellen. Een 100% digitale dienst die even snel als veilig is voor elke huurder of eigenaar.

AANMELDEN IN E-DEPO VOOR ALLE PROCEDURES IN VERBAND MET MIJN HUURWAARBORG

Ik wil graag weten of ik slapende tegoeden of fondsen op mijn naam heb bij de Deposito-en Consignatiekas waarvan ik niet op de hoogte ben

Vraagt u zich af of u een van degenen bent die slapende activa heeft? Of zij die zonder het te weten profiteren van geld dat door een partij aan de Deposito- en Consignatiekas betaald werd? Kijk dan eens naar de dossiers die op uw naam geopend zijn in e-DEPO... met mogelijk een (aangename) verrassing in het verschiet!

AANMELDEN IN E-DEPO OM NA TE GAAN OF IK SLAPENDE TEGOEDEN HEB 

Ik wens een depositorekening te openen

Net zoals gemeenten en scholen kunnen sommige lokale besturen een depositorekening openen bij e-DEPO om hun geld veilig te deponeren tegen 0% rente.

AANMELDEN IN E-DEPO VOOR DE OPENING VAN EEN DEPOSITOREKENING

Ik wil de waarborg deponeren die van mij verlangd wordt in het kader van een overheidsopdracht, de wet Breyne of een vervoersvergunning

Bent u op zoek naar het beste alternatief voor het plaatsen van de waarborgsom die van u verlangd wordt in het kader van een overheidsopdracht, de wet Breyne, een vervoersvergunning of kansspelen? Of zelfs op verzoek van een overheidsinstantie? Denk dan eens aan e-DEPO, onze 100% digitale dienst voor het beheer van elk waarborgdossier.

 AANMELDEN IN E-DEPO OM DE BORG TE STORTEN DIE VAN MIJ VERLANGD WORDT

Ik ben wettelijk verplicht om een deposito te storten bij de Deposito- en Consignatiekas

In tegenstelling tot faillissementsfondsen en borgtochten (specifieke procedures), verlopen de meeste wettelijk verplichte deposito's bij de Deposito- en Consignatiekas via e-DEPO.

AANMELDEN IN E-DEPO OM DE DEPOSITO TE VERRICHTEN DIE WETTELIJK VAN MIJ VERLANGD WORDT

Ik heb een vraag of ondervind moeilijkheden bij de procedures van de Deposito- en Consignatiekas

Hebt u een vraag over de Deposito- en Consignatiekas en haar diensten? Een probleem met de procedures? Er zijn veel FAQ's beschikbaar om u te helpen.

Raadpleeg onze FAQ's 


Meer weten