Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Deposito- en Consignatiekas

Sinds haar oprichting heeft de Deposito- en Consignatiekas (DCK) één hoofdopdracht: de toevertrouwde deposito's in ontvangst nemen en bewaren, alvorens ze aan het einde van het proces aan de rechthebbenden terug te geven. De door de Deposito- en Consignatiekas beheerde deposito's worden geplaatst en belegd in financiële instrumenten die zijn uitgegeven door een overheidseenheid binnen het Europees systeem van nationale en regionale rekeningen.

Ons leren kennen


Ons dienstaanbod

beheer van alle soorten consignaties (borgtochten in geld, solidaire borgtochten, deposito's, gerechtelijke deposito's, effectendossiers, dematerialisatie)

MEER INFORMATIE OVER ONS AANBOD INZAKE BEHEER VAN DEPOSITO'S


Ons nieuwsoverzicht

De Deposito- en Consignatiekas bewaart de gelden resterend van de vereffening van Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas - 23/05/2023

​Na de vereffening van Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas, die op 15 december 2022 werd afgesloten, heeft de Deposito- en Consignatiekas de tegoeden ontvangen van Mensura-leden zonder ondernemingsnummer en/of voor wie geen geldige bankgegevens beschikbaar waren. Tegoeden die om juridische of praktische redenen niet aan Mensura -leden konden worden overgedragen, werden eveneens aan DCK overgemaakt.

Deze tegoeden, met een totale waarde van €11.199.335,33, zijn in een paar klikken beschikbaar via e-DEPO, de 100% digitale toepassing voor het beheer van dossiers, ontwikkeld door de DCK. Door gewoon in te loggen op MyMinfin kunnen de Mensura -leden de tegoeden van hun oude rekeningen op een volledig beveiligde manier opvragen en beheren.

RAADPLEEG onze overige nieuwsitems


Hulp nodig?

Wij staan tot uw dienst! 

Hebt u een vraag over de Deposito- en Consignatiekas en haar diensten? Een probleem met uw procedures? Vele gebruikershandleidingen en FAQ's zijn beschikbaar om u te helpen.

Als u de oplossing voor uw probleem niet hebt gevonden, kunt u ook contact met ons opnemen via ons contactformulier (rubriek "Niet-fiscale aangelegenheden" en vervolgens "Stortingen en consignaties"), of telefonisch op het nummer 02 572 57 57 (code 16502).

RAADPLEEG ONS ONDERSTEUNEND MATERIAAL


Voor meer informatie