Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Depositorekening

Met de depositorekening beschikken alle meerderjarige burgers en openbare/particuliere instellingen over een kostenloze oplossing om hun geld op een rekening bij de Deposito- en Consignatiekas te plaatsen. 

In deze categorie bieden wij de volgende diensten aan:

 • de opening van een dossier op een veilige en eenvoudige manier
 • op elk moment geld storten of opnemen
 • mogelijkheid om een overschrijving uit te voeren van de depositorekening naar een andere bankrekening (maar geen mogelijkheid tot het instellen van domiciliëringen of doorlopende betalingsopdrachten)
 • rentevoet op gestort geld gedurende ten minste een jaar, die gelijk is aan het rendement van de OLO met een residuele looptijd van een jaar met een minimum van 0 % en een maximum van 2,50% (zie de rubriek "Rente" voor meer informatie)
 • beveiligde permanente toegang via een digitale sleutel ( bv. elektronische identiteitskaart)
 • voor een nieuwe storting in een bestaand dossier dient u eerst een "bijkomende storting" aan te maken in het dossier alvorens de financiële transactie uit te voeren
 • houd bij een storting of opvraging steeds rekening met een verwerkingstermijn van enkele werkdagen
 • een dossier depositorekening kan slechts één titularis bevatten, een gezamenlijk dossier is niet mogelijk

 raadpleeg onze brochurE (PDF, 1.96 MB)

GA NAAR E-DEPO MEER INFORMATIE OVER E-DEPO 

Procedure

 1. Maak verbinding met onze applicatie  e-DEPO in MyMinfin.
 2. Maak een nieuw dossier aan onder de categorie "Depositorekening.

Opgepast: aan eenieder die een depositorekening wil beheren voor rekening van een openbare/particuliere instelling, moet de specifieke rol ("FOD FIN eDEPO AdminDepositAccount") worden toegekend, ook al staat u in het KBO vermeld als beheerder of zaakvoerder. Deze unieke rol heeft louter betrekking op de categorie "Depositorekening", en verschilt zodoende van de de rollen die toegekend kunnen worden voor de andere depositocategorieën in e-DEPO ("FOD FIN e-DEPO Administrateur" en "FOD FIN e-DEPO Dossierbeheerder").

Rollen worden toegekend via de toepassing "Mijn eGov-rollenbeheer". U vindt alle informatie over de activatie en het beheer van rollen m.b.v. de volgende  link (PDF, 350.51 KB)

Ondersteuning voor het gebruik van de categorie "Depositorekening"

Tutorial

Handleidingen en FAQ

Handleidingen

FAQ

 • Een algemene FAQ over e-DEPO vindt u hier