Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Slapende tegoeden

Slapend geld wacht misschien op u om wakker te worden!

Surf naar MyMinfin.be om te zien of u over slapende tegoeden beschikt, recupereer ze via de toepassing e-DEPO.

 raadpleeg onze brochure (PDF, 228.54 KB)

Ga naar MyMinfin om te zien of ik slapende tegoeden heb


Welke procedure moet ik volgen om slapende tegoeden op mijn naam op te zoeken en te recupereren?

EEN EENVOUDIGE en 100% digitale methode

Alles wat u nodig hebt is uw elektronische identiteitskaart (eID) of de applicatie itsme om de procedure voor de opzoeking en terugbetaling van slapende tegoeden te starten.

Personen zonder een Belgische authenticatiemethode (eID, Itsme en TOTP) of eIDAS-toegang, kunnen via de toepassing ForREG (Foreign Registration) toegang krijgen tot de applicatie e-DEPO. Volg de stappen op de FORREG-pagina(This hyperlink opens a new window) om toegang te krijgen. 

 

1

Surf naar de beveiligde site MyMinfin.

2

Klik bovenaan op “Meld u aan”. Kies uw digitale sleutel om aan te melden en volg de verdere instructies om u te identificeren op het scherm.

3
In de rubriek ‘Mijn betalingen en teruggaven” klik op “Mijn slapende tegoeden raadplegen".

4

Klik vervolgens op “Slapende tegoeden op eigen naam opzoeken”, en u kunt zien welke slapende tegoeden op uw naam staan.

5

Als overal een 0 wordt weergegeven, betekent dit dat er geen slapende tegoeden op uw naam werden gevonden. Als er een 1 verschijnt, hebt u slapende tegoeden. Om ze te recupereren, klik op "Mijn slapende tegoeden raadplegen in e-DEPO", en start de terugbetalingsprocedure in e-DEPO.

Tegoeden op naam van een derde

Het is mogelijk een opzoeking aan te vragen op naam van een derde, bijvoorbeeld wanneer u erfgenaam bent in een nalatenschap. Voor een aanvraag op naam van een derde vult u het aanvraagformulier in op MyMinfin en voegt u de nodige bewijsstukken toe (attest of akte van erfopvolging, vonnis, aanstellingsbewijs, enz.). Een medewerker van de Deposito- en Consignatiekas zal uw aanvraag verder behandelen.


Hulp nodig?

Wij staan tot uw dienst! 

Hebt u een vraag over de slapende tegoeden? Een probleem met uw procedures? Vele gebruikershandleidingen en FAQ's zijn beschikbaar om u te helpen.

U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier (rubriek "Niet-fiscale aangelegenheden" en vervolgens "Stortingen en consignaties"), of telefonisch op het nummer 02 572 57 57 (code 16502).

RAADPLEEG ONS ONDERSTEUNEND MATERIAAL

(This hyperlink opens a new window