Kansspelen

Deze categorie heeft enkel betrekking op borgtochten, opgelegd door de Kansspelcommissie. Voor de toekenning van bepaalde vergunningen (A - A+, B - B+, E, F1-F1+) voorziet de Kansspelcommissie de neerlegging van een borgtocht. Het bedrag van de borgtocht is afhankelijk van het type vergunning.

Uitbaters van een Casino of een speelautomatenhal, organisatoren van weddenschappen, leveranciers of herstellers van speelautomaten moeten hun borgtocht in deze categorie stellen.

Opmerking: andere organismen, zoals de Nationale Loterij kunnen eveneens een borgtocht eisen om hun producten te mogen verdelen. De verkooppunten van de Nationale Loterij zijn ondermeer onderworpen aan deze regel. Zij dienen de categorie "gevraagd door een publieke instantie" te kiezen om de borgtocht te stellen

Kansspelen

 • Hoe plaats ik een borgtocht in geld bij de Deposito- en Consignatiekas?
  • Maak verbinding met onze applicatie e-DEPO in MyMinfin
  • Maak een nieuw dossier aan onder de categorie "Kansspelen"
 • Moet ik betalen voor het plaatsen van een borgtocht in geld aan de Deposito- en Consignatiekas?

  Nee, het plaatsen van een borgtocht in geld is gratis.

 • Worden interesten op een borgtocht in geld terugbetaald door de Deposito- en Consignatiekas?

  De interesten worden jaarlijks op de vervaldag berekend en uitgekeerd via e-DEPO. 

 • Aan wie richt ik mijn aanvraag tot terugbetaling van een borgtocht in geld aan de Deposito- en Consignatiekas?

  Aan het einde van het werk of de levering moet je de terugbetaling van het bedrag van de aanbetaling aanvragen bij de Kansspelcommissie.

  Dan kan de Kansspelcommissie de terugbetaling rechtstreeks via e-DEPO aanvragen. Dit is de snelste manier om de borgtocht terug te krijgen.