Ondernemingen

Image MyMINFIN

MyMINFIN

Maak via MyMinfin gebruik van de onlinediensten van de FOD Financiën en raadpleeg uw fiscale en patrimoniale gegevens. Dat kan met een pc, een tablet of een smartphone.
Image Brexit

BREXIT

Wat zijn de gevolgen?
Image Overheidsorganisatie van het jaar 2017

OVERHEIDSORGANISATIE VAN HET JAAR 2017

WINNER FEDERAL AWARD

Nieuws

De Douane en de private havensector slaan de handen in elkaar om de criminaliteit en de drugshandel te bestrijden. In deze strijd is het constant zoeken naar een evenwicht tussen het streng optreden tegen fraude en criminaliteit enerzijds en het niet verstoren van de legitieme handel anderzijds.
"De AAD&A werkt aan een oplossing voor de gebrekkige werking van het EU Trader Portal van CDMS.
Vandaag verhoogt de bijzondere accijns op gasolie gebruikt als motorbrandstof met 14,5 EUR per 1.000 liter. Bijgevolg bedragen de nieuwe tarieven van de bijzondere accijns vanaf 13 februari 2018:
Vandaag verhoogt de bijzondere accijns op gasolie gebruikt als motorbrandstof met 7,1 EUR per 1.000 liter. Bijgevolg bedragen de nieuwe tarieven van de bijzondere accijns vanaf 6 februari 2018:
Ter gelegenheid van de Internationale Douanedag kreeg Manneken Pis in aanwezigheid van minister Van Overtveldt en de secretaris-generaal van de Werelddouaneorganisatie, de heer Mikuriya, vandaag het uniform van fiscaal expert bij de Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen (AAD&A)