Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

PN TS

PN (of KvA - Kennisgeving van Aanbrengen) is een applicatie ter ondersteuning van het proces van aanbrengen bij de douane van goederen die binnengebracht worden in het douanegebied van de Unie. Economische operatoren melden via de applicatie de aanbrenging van goederen aan de douane en douanebeambten houden toezicht op de naleving van douaneformaliteiten bij binnenkomst. Indien een douaneaangifte (invoer/uitvoer/douanevervoer) werd ingediend voor aankomst van de goederen, sturen de economische operatoren een PN naar de respectievelijke aangiftecomponenten. 

Een TSD (of ATO – Aangifte Tijdelijke Opslag) is vereist wanneer niet-Uniegoederen tijdelijk worden opgeslagen onder douanetoezicht voordat ze onder een douaneregeling geplaatst of wederuitgevoerd worden. Economische operatoren gebruiken de TSD-applicatie voor het indienen, amenderen en invalideren van een TSD. Douanebeambten houden via de applicatie toezicht op de naleving van de toepasselijke regels en formaliteiten. Een TSD is niet nodig wanneer een douaneaangifte werd ingediend voor aankomst van de goederen. 

REN (of KvW - Kennisgeving van Wederuitvoer) is een notificatie die ingestuurd kan worden door economische operatoren bij de wederuitvoer van goederen onder tijdelijke opslag ter beëindiging van die regeling. De REN-applicatie wordt gebruikt door economische operatoren voor het indienen en invalideren van een REN. Douanebeambten houden via de applicatie toezicht op de naleving van de toepasselijke regels en formaliteiten. 

Goederencomptabiliteit is een applicatie die instaat voor het beëindigen van de regeling tijdelijke opslag wanneer goederen onder een douaneregeling geplaatst of wederuitgevoerd worden. De applicatie houdt bij welke goederen in tijdelijke opslag staan en schrijft de goederen af die onder een andere regeling geplaatst worden door de gegevens van TSD met die van andere aangiftecomponenten te combineren. De output ondersteunt het douanetoezicht en de behandeling van onregelmatigheden binnen de TSD-component.