Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Internationaal verkeer

 • Bestaan er richtlijnen voor bedrijven die binnengrenzen in het Schengengebied moeten oversteken voor het transport van goederen?

  Het transport van goederen kan tot nader order gewoon verdergaan. Meer informatie hierover vind je op AAD&A - Europese Commissie over green lanes.

 • Ik wens me te verplaatsen binnen België of tussen België en een buurland. Kan ik een toelating krijgen van de Belgische douane?

  Neen, de Belgische douane levert geen dergelijke vergunningen af. Voor meer informatie, raadpleeg het Crisiscentrum - Wat als je de grens over moet?

 • Hoe bekom ik een vignet E705 tijdens de periode van social distancing?

  Door de uitzonderlijke situatie met het Coronavirus (COVID-19) en aangezien alle infocenters en kantoren van heel de FOD Financiën niet toegankelijk zijn voor het publiek, werd er beslist om de procedure voor het verkrijgen van een E705 aan te passen.

  In bepaalde gevallen was het tot op heden mogelijk om fysiek aan een loket van één van onze hulpkantoren te noodzakelijke stappen te ondernemen, ofwel online.

  Vanaf vandaag en tot nader order, is het enkel nog mogelijk om online via de toepassing E705, beschikbaar op MyMinfin, de nodige stappen te ondernemen. U kan een gebruikershandleiding van de toepassing E705 vinden via de link.

  In sommige gevallen zijn bepaalde acties niet mogelijk via MyMinfin, meer bepaald voor intracommunautaire verwerving, constructie in België, tombola/erfenis. In deze gevallen wordt er gevraagd om via email of telefoon contact op te nemen met diensten van uw hulpkantoor.