Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Informatiebrochure invoerproces mondmaskers

Deze korte  informatiebrochure: "Invoerproces mondmaskers" (PDF, 5.16 MB) heeft als doel om te informeren hoe ondernemingen of verenigingen mondmaskers kunnen importeren en waarmee ze rekening moeten houden. De brochure bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt welke informatie en documenten je moet hebben als voorbereiding op het invoerproces. Het tweede deel gaat dieper in op de douane technische kant van de invoer en schept duidelijkheid wanneer en waar je de informatie en documenten uit de voorbereiding nodig hebt.

Let wel, deze informatie geldt enkel voor invoer uit derde landen. De aankoop van mondmaskers binnen de Europese Unie valt onder het vrije verkeer van goederen.

  • Aan welke voorwaarden moet de levering van FFP-mondmaskers voldoen om te kunnen worden vrijgegeven?

    De FOD Economie heeft de voorwaarde waaraan de levering van FFP-mondmaskers moeten voldoen om te kunnen worden vrijgegeven gepubliceerd op haar website. FOD economie - Coronavirus: conformiteitseisen voor mondmaskers.

  • Ik wens een zending mondmaskers in te voeren. Kan de douane mij voorafgaand aan de invoer de zekerheid geven dat de maskers aan de geldende normen voldoen?

    De Belgische douane kan zich niet uitspreken over de kwaliteit van mondmaskers. De FOD Economie is bevoegd voor de normering. FOD economie - Coronavirus: conformiteitseisen voor mondmaskers.