AEO-event 2018: ’10 jaar AEO’

In 2018 bestaat het AEO-concept 10 jaar, en dat willen we als Belgische douane niet zomaar voorbij laten gaan! Daarom organiseert de Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen (AAD&A) op vrijdag 14 september 2018 voor de tweede keer een evenement rond de AEO-vergunning. Omdat wij een nauw partnerschap hebben met de geautoriseerde marktdeelnemers, nodigen wij hen, samen met de beroepsfederaties en de havens, graag uit om dit event bij te wonen.
Tijdens algemene plenaire sessies en thematische sessies zullen we, samen met nationale en internationale gastsprekers, allerhande douanerelevante thema’s behandelen. De dag van het evenement is ook een uitgelezen kans om uitgebreid te netwerken.
 
Waar en wanneer?
Vrijdag 14 september 2018.
 
Wat?
Onze partners kunnen tijdens dit event ten volle genieten van:
- Volledig gratis deelname
- Algemeen plenaire sessies met als thema’s: de evolutie van het AEO-concept in de Europese Unie gedurende de laatste 10 jaar en een link naar de oude en nieuwe wetgeving; en het zeer actuele Brexit
- Thematische sessies, waarbij ze zelf input konden geven voor de keuze van de thema’s: beroepsbekwaamheid (gecertificeerde opleidingen); Customs Competence Centers (3C); System Based Approach (SBA) en Blockchain, Artificial Intelligence en The Internet of Things
- Nationale experten én internationale gastsprekers, onder meer een afgevaardigde van de Europese Commissie en Lars Karlsson, een internationaal gerenommeerde autoriteit binnen het domein van compliance programma’s
- Gratis broodjeslunch, warme koffie en lekkere gebakjes
- Het uitgebreide netwerkmoment als perfecte afsluiter van deze buitengewoon boeiende dag.
 
Hoe ziet de dag eruit?
09.00 - 10.00u
Registratie
10.00 - 11.00u
Opening:
 
Openingsspeech door Administrateur-Generaal AAD&A Kristian Vanderwaeren
 
Keynote speech door Europese Commissie – TAXUD “to confirm”
11.00 - 12.00u
Sessies volgens specifieke thema’s:
 
Customs Competence Centers
 
Beroepsbekwaamheid
 
System Based Approach
 
Blockchain, Artificial Intelligence & The Internet of Things
12.00 - 13.00u
Lunch
13.00 - 13.45u
Plenaire sessie door Managing Director KGH Global Consulting & President KGH Border Services, Lars Karlsson
13.45 - 14.45u
Sessies volgens specifieke thema’s:
 
Customs Competence Centers
 
Beroepsbekwaamheid
 
System Based Approach
 
Blockchain, Artificial Intelligence & The Internet of Things
14.45 - 15.15u
Koffiepauze
15.15 - 15.45u
Conclusies door Departementshoofd Marketing AAD&A Werner Rens
15.45 - 16.00u
Afsluiting door Minister van Financiën Johan Van Overtveldt
16.00u - …
Receptie
 
Welke experten zullen aanwezig zijn?
Brexit:
Lars Karlsson, Managing Director KGH Global Consulting & President KGH Border Services. Jarenlang deel van de Wereld Douane Organisatie en een van de grondleggers van het Stairway-principe, waarop het AEO-concept gebaseerd werd. Met al zijn internationale expertise is hij de geknipte man om zijn visie te geven op dit thema.

Beroepsbekwaamheid (Gecertificeerde opleidingen):
Michael van Giel, zaakvoerder van Adon en ere-gewestelijk directeur Douane en Accijnzen, onder andere gespecialiseerd in International Customs Management en douaneopleidingen.

Blockchain, Artificial Intelligence & The Internet of Things:
Fernand Rutten, zowel partner als leader van Deloitte Global Customs & Global Trade en van Deloitte Belgium Customs & Global Trade. Hij heeft meer dan 19 jaar ervaring in indirecte belastingen, heeft gewerkt voor de Nederlandse douane en is gespecialiseerd in douanezaken, accijnzen en internationale handel.
Daniel Lievens, CEO bij Nxtport, met meer dan 25 jaar ervaring in technologische en businessinnovatie, waaronder het grootste deel in de logistieke sector.
John Kerkhof, projectmanager bij Portmade met een zeer grote interesse in de informatisering van de maritieme sector.
 
Hoe ging het er aan toe op het AEO-event “3C” van 2017?
Een voorbeeld? We nodigen u uit om een ​​kijkje te nemen naar het evenement over Customs Competence Centers (3C) dat we in 2017 organiseerden voor de AEO-bedrijven.
 
Deelnemen?
U bent AEO-vergund, lid van een beroepsfederatie of een haven maar u heeft geen inschrijvingsmail ontvangen? Stuur dan zeker een mailtje naar da.marketing@minfin.be, wij helpen u met plezier verder!