Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

AEO Event Customs Competence Center “3C” – 31/03/2022

Sinds 2019 ondersteunt de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) ondernemingen die bewust en actief inzetten op de opbouw van douanekennis en -expertise in België via haar 3C (customs competence center)-dienstverleningsmodel. Hoog tijd dus om tijdens een nieuw AEO-event even stil te staan bij en de balans op te maken van 3 jaar 3C! 


Tijdens deze boeiende webinar gaan we samen met onze partners dieper in op volgende items:

  • Today’s and tomorrow’s challenges in the field of customs.   
  • 3C program: turning challenges into opportunities.
  • The future of 3C program.

Verschillende stakeholders, zowel douane-experten als 3C-ondernemingen, treden via een panel in gesprek over deze onderwerpen.

Wenst u de webinar te volgen?

Klik hier

Ter info: nood aan Customs Competence Centers (3C)

Schommelende handelsvolumes, handelsakkoorden versus handelsbarrières, een kluwen aan nationale en internationale regels en wetgeving, nieuwe soorten goederenstromen (e-commerce), ontwrichtende gebeurtenissen (brexit, COVID-19 pandemie, natuurrampen), …  Het internationale handelsverkeer staat bol van de uitdagingen en laat zich bovenal kenmerken door zijn complexiteit, niet in het minst op vlak van customs en trade compliance.

Om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen mag het belang van douanekennis en het correct aanwenden ervan niet onderschat worden. Vanuit haar faciliterende rol en haar ambitie om ondernemingen ten volle te ondersteunen in hun streven naar customs compliance erkent de AAD&A de vele uitdagingen en wil ze samen met ondernemingen continu op zoek gaan naar innovatieve en gepaste oplossingen. Hiervoor ontwikkelde de AAD&A een dienstverleningsmodel voor ondernemingen die hun Customs Competence Center (3C)in België hebben gevestigd. Het geheel werd 3C “triple C“ gedoopt en de ondernemingen die dit samen met de AAD&A invulling geven mogen zich met trots de titel van 3C-onderneming opspelden.

Verdere informatie?

Heeft u nog vragen of opmerkingen in verband met het event? Neem dan zeker contact op met het team Marketing.