Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Tarbel Event 22 mei 2019

Op woensdag 22 mei 2019 organiseerde de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen een ‘Tarbel Event’ in het Pacheco Center te Brussel.

Experten van het departement Wetgeving namen de aanwezigen mee op een ware ontdekkingstocht doorheen de nieuwe applicatie en lieten hen kennis maken met alle mogelijkheden en vernieuwingen van de Tarbel-website.

Tarbel bevat de goederennomenclatuur en alle Unie- en nationale maatregelen (niet-tarifaire, tarifaire en nationale maatregelen) die van groot belang zijn bij het opmaken van import- en exportdocumenten. Alle gegevens van het Geïntegreerd douanetarief van de Europese Unie (TARIC) en alle nationale gegevens zijn eenvoudig consulteerbaar. Bovendien zorgen aparte thematische webpagina’s voor een nog groter gebruiksgemak dankzij specifieke informatie over tariefindeling, anti-dumping, enzovoort.

Na het event was er een netwerkgelegenheid voorzien en konden de gasten ook terecht bij onze experts met al hun specifieke vragen.

Programma:

13.00 uur            Onthaal

13.30 uur            Verwelkoming - mevr. Brigitte Vandenbussche, Adviseur-generaal – Dienst Tarief

13.45 uur            Goederennomenclatuur - dhr. Kurt Samaey, Attaché – Dienstchef Team Nomenclatuur

14.30 uur            Pauze

15.00 uur            Tarifaire Analyse en Integratie - dhr. Ronny Windels, Adviseur – Dienstchef Team Tarifaire Analyse en Integratie & mevr. Immle De Staercke, Adviseur – Dienstchef Team Tarifaire Analyse en Integratie

15.50 uur            Handelsbeleid - mevr. Eline De Munck, Attaché – Team Handelsbeleid

16.15 uur            Korte reflectie - mevr. Brigitte Vandenbussche, Adviseur-generaal – Dienst Tarief

16.30 uur            Werner Rens, Adviseur-generaal – Departement Marketing

16.45 uur            Receptie en netwerkevent

Via deze pagina kan je de uiterst geslaagde namiddag opnieuw beleven. Herbeleef alles via de presentaties en bekijk de sfeerfoto's hieronder!