Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Update: AEO-EVENT 2021: ‘3C’

UPDATE COVID-19: EVENT VERPLAATST NAAR 31/03/2022

Naar aanleiding van de laatste COVID-beschermingsmaatregelen en de steeds toenemende cijfers met betrekking tot de besmettingsgraad, heeft het Directiecomité van de FOD Financiën uit veiligheidsoverwegingen beslist om het AEO-event “3C” niet te laten doorgaan op 9 december 2021.

We keken er nochtans naar uit om de meer dan 200 deelnemers te mogen ontvangen. Maar niet getreurd, uitstel is geen afstel: het AEO-event “3C” wordt verplaatst naar 31 maart 2022, noteer dit alvast in uw agenda!


Sinds 2019 ondersteunt de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) ondernemingen die bewust en actief inzetten op de opbouw van douanekennis en -expertise in België via haar 3C (customs competence center)-dienstverleningsmodel. Hoog tijd dus om tijdens een nieuw AEO-event even stil te staan bij en de balans op te maken van 3 jaar 3C! 

Wat mag u verwachten?

Tijdens deze boeiende namiddag gaan we samen met onze partners onder andere op zoek naar een antwoord op volgende vragen:

  • Wat zijn de uitdagingen van vandaag en nog belangrijker deze van morgen?
  • Hoe speelt 3C op deze uitdagingen in?
  • Is een bredere invulling mogelijk of is er net of tegelijk meer nood aan maatwerk?

Verschillende stakeholders, zowel douane-experten als 3C-ondernemingen, treden via een panel in gesprek over deze onderwerpen.
Een bedanking en erkenning van de 3C-ondernemingen door de AAD&A voor hun dagdagelijkse streven naar customs excellence.
Een uitgebreid netwerkmoment als perfecte afsluiter van deze uiterst interessante namiddag.

Waar en wanneer?

TBD.

Donderdag 31 maart 2022.

Hoe ziet de dag eruit?

De deuren gaan open om 13u30, afsluiten doen we omstreeks 16u45 met de closing speech, gevolgd door de receptie en het netwerkevent.

Het gedetailleerde programma volgt zo snel mogelijk.

Nood aan customs competence centers

Schommelende handelsvolumes, handelsakkoorden versus handelsbarrières, een kluwen aan nationale en internationale regels en wetgeving, nieuwe soorten goederenstromen (e-commerce), ontwrichtende gebeurtenissen (brexit, COVID-19 pandemie, natuurrampen), …  Het internationale handelsverkeer staat bol van de uitdagingen en laat zich bovenal kenmerken door zijn complexiteit, niet in het minst op vlak van customs en trade compliance.

Om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen mag het belang van douanekennis en het correct aanwenden ervan niet onderschat worden. Vanuit haar faciliterende rol en haar ambitie om ondernemingen ten volle te ondersteunen in hun streven naar customs compliance erkent de AAD&A de vele uitdagingen en wil ze samen met ondernemingen continu op zoek gaan naar innovatieve en gepaste oplossingen. Hiervoor ontwikkelde de AAD&A een dienstverleningsmodel voor ondernemingen die hun customs competence center in België hebben gevestigd. Het geheel werd 3C - triple c - gedoopt en de ondernemingen die dit samen met de AAD&A invulling geven mogen zich met trots de titel van 3C-onderneming opspelden.

Deelnemen?

Laat u onderdompelen en wie weet is uw onderneming onze volgende 3C-partner!
U bent AEO-vergund, lid van een beroepsfederatie of een haven maar u heeft geen inschrijvingsmail ontvangen? Stuur dan zeker een mailtje naar da.marketing@minfin.fed.be, wij helpen u met plezier verder!

Verdere informatie?

Heeft u nog vragen of opmerkingen in verband met het event? Neem dan zeker contact op met het team Marketing.