Tarbel Event 22 mei 2019

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen een ‘Tarbel Event’ in het Pacheco Center te Brussel.

Experten van het departement Wetgeving nemen je mee op een ware ontdekkingstocht doorheen de nieuwe applicatie en laten je kennis maken met alle mogelijkheden en vernieuwingen van de Tarbel-website.

Tarbel bevat de goederennomenclatuur en alle Unie- en nationale maatregelen (niet-tarifaire, tarifaire en nationale maatregelen) die van groot belang zijn bij het opmaken van import- en exportdocumenten. Alle gegevens van het Geïntegreerd douanetarief van de Europese Unie (TARIC) en alle nationale gegevens zijn eenvoudig consulteerbaar. Bovendien zorgen aparte thematische webpagina’s voor een nog groter gebruiksgemak dankzij specifieke informatie over tariefindeling, anti-dumping, enzovoort.

Na het event is er een netwerkgelegenheid voorzien en kan je ook terecht bij onze experts met al jouw specifieke vragen.

Deelname is volledig gratis!

Programma:

13.00 uur            Onthaal

13.30 uur            Verwelkoming - mevr. Brigitte Vandenbussche, Adviseur-generaal – Dienst Tarief

13.45 uur            Goederennomenclatuur - dhr. Kurt Samaey, Attaché – Dienstchef Team Nomenclatuur

14.30 uur            Pauze

15.00 uur            Tarifaire Analyse en Integratie - dhr. Ronny Windels, Adviseur – Dienstchef Team Tarifaire Analyse en Integratie & mevr. Immle De Staercke, Adviseur – Dienstchef Team Tarifaire Analyse en Integratie

15.50 uur            Handelsbeleid - mevr. Eline De Munck, Attaché – Team Handelsbeleid

16.15 uur            Korte reflectie - mevr. Brigitte Vandenbussche, Adviseur-generaal – Dienst Tarief

16.30 uur            Werner Rens, Adviseur-generaal – Departement Marketing

16.45 uur            Receptie en netwerkevent

Klik hier om je in te schrijven voor het event!