Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 60 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 60 resultaten

Attesten voor kinderopvang in 2022 - Elektronische indiening - Verlenging termijn

Als u kinderopvangactiviteiten organiseert die recht geven op een belastingvermindering, moet u de ouders een attest bezorgen en de gegevens van het attest meedelen aan de FOD Financiën.

Attesten voor kinderopvang in 2022 - rijksregisternummer

Als u of uw instelling kinderopvangactiviteiten organiseert die recht geven op een belastingvermindering, moet u de ouders een attest bezorgen en de gegevens meedelen aan de FOD Financiën.

Openbare sector - nieuwe regel voor de vrijstelling van bepaalde overuren die in 2020 en 2021 zijn gepresteerd

In geval van onvoorziene omstandigheden die een dringende actie vereisen, kunnen overuren die worden gepresteerd in de openbare sector aanleiding geven tot een bezoldiging (in plaats van recuperatieverlof).

Groene autofiscaliteit - circulaires

Om de vergroening van ons bedrijfswagenpark te versnellen werd de autofiscaliteit herwerkt.  Raadpleeg de circulaires voor meer info:

Groene autofiscaliteit

Om de vergroening van ons bedrijfswagenpark te versnellen werd de autofiscaliteit herwerkt.   Thuislaadstations voor elektrische wagens

Rechtzetting onterechte toekenning van een belastingvermindering voor een handicap of invaliditeit

Personen met een handicap of invaliditeit hebben, in bepaalde gevallen, recht op een belastingvoordeel. De gegevens gelinkt aan dat voordeel zijn vooraf ingevuld in MyMinfin (Tax-on-web) en in het voorstel van vereenvoudigde aangifte.

Coronavirus – verlenging en nieuwe ondersteuningsmaatregelen

Deze verlengde en nieuwe maatregelen zullen binnenkort in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en zullen in afwachting daarvan reeds worden toegepast. Maatregelen die uitgebreid of verlengd worden 1. Vrijstelling coronapremies nog tot eind 2021

Uitleg over de nieuwe fiscale maatregelen

Wat betekenen de nieuwe fiscale maatregelen uit de programmawet voor u, de burger of de ondernemer. U leest er alles over, bondig en verstaanbaar uitgelegd op de pagina's van de programmawet.

Aanvraag tot vrijstelling voor toekomstige beroepsverliezen (‘carry-back’)

Aanvraag tot vrijstelling voor toekomstige beroepsverliezen (‘carry-back’) In het geval van verliezen in 2020 ten gevolge van de coronacrisis kunnen winsten of baten uit 2019 vrijgesteld worden ten belope van het bedrag van die verliezen.

Pagina's