Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Koninklijke Munt van België

Logo Koninklijke Munt van BelgiëDe Koninklijke Munt van België (KMB) is verantwoordelijk voor de bestelling van de circulatiemunten, het design, de  kwaliteitscontrole en de screening van valse muntstukken. Ook vertegenwoordigt de Koninklijke Munt de Belgische Staat op internationaal niveau.

De muntslag en de commercialisatie zijn gegund aan de Koninklijke Nederlandse Munt tot en met 31/12/2025. De Belgische koning blijft de uitgevende autoriteit. De opdracht tot het beheren van het waarborgkantoor voor edele metalen is aan de KMB toevertrouwd. Dit omvat o.a. het bijhouden van de inschrijvingen in het Waarborgregister en het goedkeuren van stempelhandtekeningen.
®

 


Ons dienstaanbod

Uitgiften van het officiële assortiment uitgegeven door de Koninklijke Munt van België

RAADPLEEG ONZE WEBSHOP

ONTDEK DE UITGIFTEN

Inschrijven in het Waarborgregister van de Koninklijke Munt van België
 

AAnmelden in myminfin

MEER INFO over HET waarborgregister


Ons nieuwsoverzicht

130 jaar Art Nouveau: de Koninklijke Munt viert dit met een herdenkingsmunt - 28/06/2023

Vorige week werd een unieke herdenkingsmunt van 2 euro onthuld die volledig gewijd is aan Art Nouveau. Dit collector’s item herdenkt op elegante wijze de kostbare Belgische Art Nouveau kunststroming, die dit jaar 130 jaar bestaat!

De presentatie ging door in het huis van Eetvelde en dit was niet toevallig. Het huis is ontworpen door Victor Horta, één van de grondleggers van de Art Nouveau kunststroming. De stroming ontstond in het hartje van Brussel!

Op de munt zien we een geveldetail van het Huis van Eetvelde van Victor Horta met daarboven geschreven ‘ART NOUVEAU’. Het ontwerp laat de asymmetrie zien die typisch was voor deze kunststroming, alsook de link met de natuur door de elegante lijnen. Met enige verbeelding is een Irisbloem te zien waardoor er een zichtbare link is met ontwerpster Iris Bruijns.

Afbeelding van herdenkingsmunt Art Nouveau

 Raadpleeg onze overige nieuwsitems


Hulp nodig?

Hulp nodig?

Wij staan tot uw dienst!

Hebt u een vraag over de Koninklijke Munt van België? Een probleem met uw procedures? FAQ's zijn beschikbaar om u te helpen.

Als u de oplossing voor uw probleem niet hebt gevonden, kunt u ook contact met ons opnemen via klantenmunt.clientsmonnaie@minfin.fed.be of telefonisch op het nummer 02 572 57 57.

Raadpleeg onze fAq'S