Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Koninklijke Munt van België

Logo Koninklijke Munt van BelgiëDe Koninklijke Munt van België (KMB) is verantwoordelijk voor de bestelling van de circulatiemunten, het design, de  kwaliteitscontrole en de screening van valse muntstukken. Ook vertegenwoordigt de Koninklijke Munt de Belgische Staat op internationaal niveau.

De muntslag en de commercialisatie zijn gegund aan de Koninklijke Nederlandse Munt tot en met 31/12/2025. De Belgische koning blijft de uitgevende autoriteit. De opdracht tot het beheren van het waarborgkantoor voor edele metalen is aan de KMB toevertrouwd. Dit omvat o.a. het bijhouden van de inschrijvingen in het Waarborgregister en het goedkeuren van stempelhandtekeningen.
®

 


Ons dienstaanbod

Uitgiften van het officiële assortiment uitgegeven door de Koninklijke Munt van België

RAADPLEEG ONZE WEBSHOP

ONTDEK DE UITGIFTEN

Inschrijven in het Waarborgregister van de Koninklijke Munt van België
 

AAnmelden in myminfin

MEER INFO over HET waarborgregister


Ons nieuwsoverzicht

Primeur: Onthulling van de 2 euro herdenkingsmunt voor het EU-voorzitterschap ! - 15/01/2024

Op de avond van 15 januari 2024 vond de langverwachte onthulling plaats van de eerste munt van het jaar, ter ere van het EU-voorzitterschap. Het exclusieve evenement vond plaats in het indrukwekkende Hôtel des Finances, het kabinetsgebouw van de Minister van Financiën, gelegen aan de Wetstraat 12.

De bijeenkomst werd bijgewoond door verschillende leden van de Eurogroep, bestaande uit ministers van Financiën van de eurolanden, die allen persoonlijk waren uitgenodigd door de Belgische Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem. Onder de prominente sprekers bevonden zich Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, en natuurlijk de gastheer zelf, Minister Van Peteghem. Ook Giovanni Van de Velde, de muntmeester, nam het woord tijdens de presentatie.

Naast de symbolische presentatie van de 2 euro munt zullen naast de commerciële varianten in coincard en proofkwaliteit, ook er maar liefst 2.000.000 stuks van deze bijzondere munt in omloop gebracht worden. De gebeurtenis markeert niet alleen het begin van het nieuwe jaar, maar ook de start van het EU-voorzitterschap, dat op unieke wijze wordt gevierd met deze speciale muntuitgifte. De ceremonie duurde van 19:00 tot circa 20:30 en werd gekenmerkt door een sfeer van prestige en internationale samenwerking.

Het jaarprogramma 2024 van de Koninklijke Munt van België is bekend! - 12/01/2024 

Vol trots presenteren wij het jaarprogramma 2024 van de Koninklijke Munt van België. De KMB heeft de rol om de thema’s van deze munten zorgvuldig te kiezen en dit hebben ze ook gedaan voor het komende jaar 2024.  

Het belooft een jaar te worden met uiteenlopende en verrassende herdenkingen. Denk daarbij aan het 25 jaar huwelijksjubileum van het Koningspaar, het 75 jaar bestaan van de NAVO, de Strijd tegen kanker in België, Lucky Luke, de FDC-set in het teken van de stad Namen en nog zoveel meer! Meer informatie over het jaarprogramma 2024 vindt u hier. 

De eerste Belgische herdenkingsmunt van 2024, is een 2 euromunt, die geheel in het teken staat van het EU-voorzitterschap van België.

 Raadpleeg onze overige nieuwsitems


Hulp nodig?

Hulp nodig?

Wij staan tot uw dienst!

Hebt u een vraag over de Koninklijke Munt van België? Een probleem met uw procedures? FAQ's zijn beschikbaar om u te helpen.

Als u de oplossing voor uw probleem niet hebt gevonden, kunt u ook contact met ons opnemen via klantenmunt.clientsmonnaie@minfin.fed.be of telefonisch op het nummer 02 572 57 57.

Raadpleeg onze fAq'S