Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Koninklijke Munt van België

Logo Koninklijke Munt van BelgiëDe Koninklijke Munt van België (KMB) is verantwoordelijk voor de bestelling van de circulatiemunten, het design, de  kwaliteitscontrole en de screening van valse muntstukken. Ook vertegenwoordigt de Koninklijke Munt de Belgische Staat op internationaal niveau.

De muntslag en de commercialisatie zijn gegund aan de Koninklijke Nederlandse Munt tot en met 31/12/2025. De Belgische koning blijft de uitgevende autoriteit. De opdracht tot het beheren van het waarborgkantoor voor edele metalen is aan de KMB toevertrouwd. Dit omvat o.a. het bijhouden van de inschrijvingen in het Waarborgregister en het goedkeuren van stempelhandtekeningen.
®

 


Ons dienstaanbod

Uitgiften van het officiële assortiment uitgegeven door de Koninklijke Munt van België

RAADPLEEG ONZE WEBSHOP

ONTDEK DE UITGIFTEN

Inschrijven in het Waarborgregister van de Koninklijke Munt van België
 

AAnmelden in myminfin

MEER INFO over HET waarborgregister


Ons nieuwsoverzicht

Onthulling van de nieuwe herdenkingsmunt gewijd aan de bijen  - 26/05/2024

​Op zondag 26 mei 2024 vond de presentatie plaats van de nieuwe herdenkingsmunt van 2,50€ ter ere van de Belgische bijen. Muntmeester Giovanni Van de Velde overhandigde deze munt aan de peetouders van de “Week van de Bij”, Dominique Persoone en Britt van Marsenille, op 26 mei in de Kruidtuin in Meise.  

De “Week van de Bij” is een initiatief van het Departement Leefmilieu van de Vlaamse Regering om onze omgeving gastvrijer te maken voor bijen. Hoewel ze klein zijn, hebben bijen een grote impact op onze biodiversiteit door hun bestuivingsactiviteiten.

Een nieuwe munt van 2 euro ter ere van alle mensen die vechten tegen kanker  - 12/05/2024

Op zondag 12 mei 2024 heeft Giovanni Van de Velde, muntmeester, de nieuwe Belgische herdenkingsmunt van 2 euro, gewijd aan de strijd tegen kanker, overhandigd aan Vincent Van Peteghem, minister van Financiën. Op de munt staat een stijlvolle regenboog, die de hoop op een wereld zonder kanker symboliseert, met in het midden een bewustwordingslint in de vorm van een hartslag.

Deze munt werd symbolisch overhandigd tijdens de 1000 km van de vereniging Kom op tegen kanker. Dit liefdadigheidsevenement brengt teams van fietsers samen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

In België wordt elke dag bij ongeveer 205 mensen kanker vastgesteld. Het is voor hen, maar ook voor de artsen, onderzoekers en duizenden vrijwilligers die betrokken zijn bij de strijd tegen kanker, dat de Koninklijke Munt van België deze munt heeft uitgegeven. 2024 is ook een bijzonder jaar in de strijd tegen kanker, aangezien we de 100e verjaardag vieren van de Belgische Nationale Liga tegen Kanker, die intussen is uitgegroeid tot de Stichting tegen Kanker en Kom op tegen Kanker.

De nieuwe munt voor 75 jaar NAVO overhandigd aan de minister van Buitenlandse Zaken – 02/04/2024 

​Op 2 april 2024 overhandigde Giovanni Van de Velde, muntmeester, de nieuwe Belgische herdenkingsmunt van 10 euro ter gelegenheid van 75 jaar NAVO aan de minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib.

Deze zilveren munt, uitgegeven door de Koninklijke Munt van België, symboliseert de 75ste verjaardag van de NAVO en de betrokkenheid van ons land bij de organisatie. Brussel is sinds 1967 het hoofdkwartier van de NAVO. De munt, ontworpen door Iris Bruijns, toont het symbool van de NAVO geprojecteerd op een wereldbol die bestaat uit een groot aantal puntjes om het intergouvernementele aspect van de organisatie te symboliseren.

 Raadpleeg onze overige nieuwsitems


Hulp nodig?

Hulp nodig?

Wij staan tot uw dienst!

Hebt u een vraag over de Koninklijke Munt van België? Een probleem met uw procedures? FAQ's zijn beschikbaar om u te helpen.

Als u de oplossing voor uw probleem niet hebt gevonden, kunt u ook contact met ons opnemen via klantenmunt.clientsmonnaie@minfin.fed.be of telefonisch op het nummer 02 572 57 57.

Raadpleeg onze fAq'S