Bijklussen

Opgelet: de info op deze pagina gaat over de inkomsten 2018. Als u in 2016 of 2017 inkomsten gekregen hebt uit de deeleconomie (via een erkend platform), raadpleeg dan deze pagina.

Bijklussen

 • Waarover gaat het?
  Als u tegen betaling klusjes wil doen, mag u tot 6.130 euro per jaar bijverdienen (brutobedrag voor het jaar 2018), zonder er belastingen of sociale bijdragen op te hoeven betalen (dat wil zeggen dat deze inkomsten vrijgesteld zijn van belasting).
   
  Het moet gaan om activiteiten in de deeleconomie (via een erkend platform), occasionele diensten tussen burgers of verenigingswerk.
   
  Opgelet: de inkomsten uit verenigingswerk en occasionele diensten tussen burgers mogen niet meer bedragen dan 510,83 euro per maand (brutobedrag voor het jaar 2018).
 • Meer info

  Voor meer info over mogelijke activiteiten, de betrokken personen en de online aangifte van de activiteiten, zie de website 'Bijklussen' van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

  Voor meer info over de grensbedragen per jaar en per maand, de betrokken inkomsten enz., raadpleeg onze gedetailleerde FAQ:

  Om te weten welke deeleconomie-platformen erkend zijn door de FOD Financiën, Downloadable file raadpleeg de lijst (PDF, 171.89 KB).