Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

AEO Event 3C / Juni 2017

Op vrijdag 16 juni 2017 organiseerde Douane & Accijnzen een seminarie exclusief voor Belgische AEO-bedrijven. Dit evenement stond in het kader van “3C’s”, Customs Competence Centers. Het idee van een dergelijk Shared Service Center is dat het aan de rest van de organisatie douanediensten levert van excellente kwaliteit, eerder dan een focus te leggen op kostenbesparing.

In break-out sessies werd samen met vertegenwoordigers van privébedrijven het concept van 3C’s verder behandeld. Op basis van de verschillende stellingen die werden voorgelegd en afgetoetst aan de deelnemers, konden we besluiten dat er heel wat parameters zijn die een invloed hebben op de vestigingskeuze van een 3C voor een bedrijf. Bij volgende parameters heeft de douane echter wel een bepalende invloed: douanekennis en opleiding, ondersteuning en dienstverlening, System Based Approach, optimale IT-systemen en multidisciplinair overleg.
Dit event heeft dus nog maar eens aangetoond dat het partnerschap en de dienstverlening tussen de douane en de AEO-operatoren van heel groot belang zijn in een continu veranderende en uitdagende samenleving.